banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Suriye'de Gözlemciler Gitti, Şiddet Arttı
Fransa, Annan Planı'na uymayan Esad yönetimine karşı güç kullanma seçeneğinden bahsetti

Suriye'de yönetim karşıtlarına karşı düzenlenen ve ağır silahların kullanıldığı operasyonlarda çoğunluğu Humus'ta olmak üzere ölü sayısının 90'a yükseldiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve birkaç günden bu yana ağır silahlarla operasyon düzenlendiği bildirilen Hama kentinde bugün 68 kişinin yaşamını kaybettiğini, 85'ten fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Şam'ın birçok semtinde yönetim karşıtı gösterilerde güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi sonucu 4 kişinin öldüğünü onlarca kişinin yaralandığını kaydeden örgüt, İdlib, Humus, Dera, Deyr Ez Zor ve Halep'te de güvenlik güçlerince açılan ateşte 18 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

 

Örgüt, dün akşam saatlerinde çıkan gösterilerde de güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda protestocunun yaralandığını aktardı.

Bu arada, Hama'nın sabahtan bu yana ağır silahlarla bombalandığını ifade eden Hama Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu Adnan, ''Kent tamamıyla rejim güçleri tarafından kuşatılmış durumda, çok yerde elektrik ve iletişim kesik. Halk operasyonlar nedeniyle kent dışına kaçıyor'' dedi.

Kofi Annan'ın ateşkes planına rejimin hiçbir zaman uymadığını ve uymayacağını dile getiren Ebu Adnan, ''Rejimin tankları ve zırhlı birlikleri sabahtan bu yana kentte ölüm kusuyor. Ne kadar insanın öldüğünü ve yaralandığını bilmiyoruz. Tank ateşi sonucunda yıkılan evlerin enkazında bir ailenin tüm fertleri ölmüş olarak bulundu. Enkazların altında yaralı insanlar var ve güvenlik nedeniyle onlara ulaşmakta zorluk çekiyoruz'' diye konuştu.

"GÜÇ KULLANIMI DEĞERLENDİRİLMELİ"

Başbakan Erdoğan El Cezire televizyonuna verdiği mülakatta, Güvenlik Konseyi'nin, gözlemcilerin raporu doğrultusunda Annan Planı'nda gelinen noktayı yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

(Dünya Bülteni )

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.