banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Suriye'de dehşet anları!

Suriye'de 4 kişinin öldürülmesini protesto eden reform yanlısı protestoculara yapılan operasyonda 15 kişinin öldüğü dehşet anlarının görüntüleri ortaya çıktı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan Deraa kentinde geçtiğimiz günlerde reform yanlısı 4 kişi hayatını kaybetmişti. 

Başkent Şam'a 100 kilometre uzaklıkta bulunan Deraa'da bulunan El-Ömari camiisinin etrafında oturma eylemi yaparak önceki gün 4 kişinin öldürülmesini protesto eden reform yanlısı protestoculara operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Operasyonun Devlet Başkanı Esad'ın akrabası olan Mahir Esad'a bağlı özel birliklerin göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiler kullanarak gerçekleştirdiği savunuluyor.

Operasyon sırasında yaralanan insanlara müdahale etmeye çalışan bir hemşire ile bir doktorun yanı sıra 11 yaşındaki bir kız çocuğunun da hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Olaylar sırasında çekilen bir video Haber 7’ye ulaştırıldı. Mailde camide 9 kişinin öldürülmesinin ardından da 15 kişinin öldürüldüğü bilgisine yer verildi.

Videoyu bir paylaşım sitesine gönderen protestocular, videoya şu notu da ekledi;  "Dün Dera kentinde aralarında 11 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu camii baskınında 9 kişinin şehit edilmesinden sonra Mahir Esad'a bağlı özel birlikler Dera’yı kuşatarak camii çevresinde, bina çatılarına ve şehir girişlerine keskin nişancılar yerleştirdi. Kuşatmayı açmak isteyen çevre köylerden gelen kalabalığa ateş açıldı. 15 kişi daha şehit edildi. Ekte video görüntüleri var. Lütfen duyurun”

 

 

Şehrin hükümet yanlısı güçler tarafından kuşatma altında tutulduğu eylemcilere müdahalenin devam ettiği ifade ediliyor.

Suriye'nin başka kentlerinde de benzer operasyonlar düzenlendiği belirtiliyor. İnternet üzerinden yapılan haberleşmeleri takibe alan güvenlik güçlerinin IP adresleri üzerinden adreslerine ulaştığı kişileri gözaltına aldığı da gelen iddialardan bazıları.

Lazkiye kentinde reform yanlısı bazı Türkmenlerin tutuklandığı da gelen bilgiler arasında... Şam'da da 32 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

Öte yandan Deraa kentinde öldürülen göstericiler için cenaze töreni düzenleniyor. Törene reform yanlılarından oluşan yaklaşık 20 bin kişi katılıyor.

BİR HASTANE YETKİLİSİ: 25 CESET GETİRİLDİ

Suriye'nin Dera kentindeki hastaneye, güvenlik güçleriyle çıkan çatışmalarda ölen en az 25 protestocunun cesedinin getirildiği bildirildi.

Bir hastane yetkilisi Reuters ajansına yaptığı açıklamada, cesetlerin dün saat 17.00'de getirildiğini, cesetlerin hepsinde kurşun yarası bulunduğunu söyledi.

Suriye'nin güneyindeki Dera kenti günlerdir hükümet karşıtı gösterilere sahne oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.