banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Suriye'de 10 Milyon İnsan açlık tehlikesi yaşıyor

20 aydır devam eden olaylar sebebiyle Suriye halkı oldukça zor günler yaşıyor. Şehirlerin bombalanması ile halkın büyük bölümü evlerini terk ederek başka şehirlere ve ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Kasım 2012 itibarıyla Suriye’de durum tablosu
(Bu veriler sürekli değişmektedir, ayrıca mevcut rakamlar sadece kayıt altına alınan bilgileri göstermektedir)
Katledilen insan sayısı: 47.000

Katledilen çocuk sayısı: 2.148

Yaralı sayısı: 250.000

Tutuklu sayısı: 400.000

Kayıp sayısı: 100.000

Yerinden edilenler (Suriye içinde): 2.500.000

Yerinden edilenler (Suriye dışına gidenler): 600.000

10 milyon insan açlık tehlikesi yaşıyor
Ülke içerisinde 3 milyon kişi evlerini terk etti, ticaret hayatı durma noktasına geldi, hayvancılık ve tarım büyük oranda zarar gördü. Bu sebeple Suriye genelinde 10 milyon insan açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Suriyeli mülteciler Türkiye sınırındaki çadırlarda, elverişsiz koşullarda, yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Kış mevsimi nedeniyle çadırlardaki insanlar ciddi sağlık ve barınma problemleri ile karşı karşıya. Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. Pek çok yerde un bulunamadığından fırınlar hizmet vermiyor. En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri; “un”, “şeker”, “pirinç”, “bulgur”, “yağ”.



Kilis sınırındaki Babusselam Kampı’nda kalan mültecilerin durumu da gittikçe kötüleşiyor. Havaların soğumaya başlamasından en çok etkilenenler ise çocuklar ve yaşlılar. Kışın gelmesi ile naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında salgın hastalıkların baş göstermesi an meselesi. Mülteciler için acil olarak gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont, çizme ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Kış yardımları kapsamındaki en acil ihtiyaçlar ise, “Çadır”, “Battaniye”, “Elektrikli ısıtıcı”, “Kadın iç çamaşır seti, “Çocuk iç çamaşır seti”, “Kadınlar için içlik, “Çocuklar için içlik”, “Kaban”, “Mont”, “Ayakkabı”, “Bot”, “Şapka”, “Bere”, “Eldiven” ve “Çorap”



Olayların başladığı ilk günden itibaren hem Suriye içerisinde hem de Suriyelilerin sığındığı ülkelerde mültecilere yönelik yardım organizasyonları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Acil yardımlar, sağlık ve sosyal yardımlar üzerine yoğunlaşan İHH’nın mülteci kamplarındaki çalışmaları son birkaç aylık dönemde hız kazanmış durumda. İHH Ekipleri ilk etapta acil kriz durumunun giderilmesine yönelik acil gıda yardımı ve sağlık çalışmaları gerçekleştiriyor. Bölgedeki insani kriz uzun soluklu bir çalışma programı gerektirdiğinden Suriye halkının kendilerine uzanacak yardım eline ihtiyacı var, çocuklar açlık ve hastalıkla yüz yüze. Bizler halkımızın duyarlılığıyla ve dayanışma ruhuyla, herkesi mazlum Suriye halkına yardıma çağırıyoruz.

Behçet Atila Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği başkanı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.