banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Suriye platformundan teşekkür ve 1 Bataniye 1 Un kampanyası VİDEO

Suriyeli Mazlumlara İnsanı Yardım Platformu çatısı altında toplanan Sivil Toplum kuruluşları bugün Şair Nabi Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

Şanlıurfa'daki çok sayıda Sivil Toplum kuruluşları, Şair Nabi Kültür Merkez'inde bir araya gelerek yapılan yardımlarla ilgili platform Başkanı Osman Gerem bilgi verdi.

STK temsilcilerin katıldığı toplantıda Suriyeli Mazlumlara İnsanı Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Gönüllü Kuruluşlar Aş Evi Müdürü Aziz Kutluay, Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç ve Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Mustafa Arslan konuştu.


Şanlıurfa'da Suriye'ye yapılan yardımlarla ilgili bir konuşan Suriyeli Mazlumlara İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, yaklaşık iki ay önce başlattıkları 'Bir Un Bir Battaniye' kampanyası, Suriye'deki yardıma muhtaç insanların aç ve açıkta kalmalarını engelleyecek. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diye konuştu.

Belediye Meclis Üyesi Adil Saraç ise, Bürokratik destekten, Belediyeye ise lojistik destekten dolayı teşekkür ederek; Şanlıurfa'ya gelen Bazı Suriyeli ailelerin Şanlıurfa'nın kırsal kesimlerinde çadırlarda yaşayarak geçimlerini ise dilenmekle yaptıklarını söyleyerek 'bu Şanlıurfa'nın imajını lekeliyor, Valiliğin bu konuya el atmasını, Harran İlçesinde kurulan Konteynır Kente taşıyarak, Şanlıurfamızın bu kötü imajdan kurtarılmasını talep ediyorum" dedi.


Bir un bir battaniye sloganı ile yolan çıkan Suriyeli Mazlumlara İnsanı Yardım Platformu, Sivil Toplum Kuruluşlarından gelen yardım ve desteklerden dolayı mutlu olduklarını belirterek bir un 23 TL, bir battaniye ise 16,5 TL ve tüm Şanlıurfalı vatandaşları ise bu yardıma davet ettiler.


Toplantıda konuşan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi yetkilisi Aziz Kutluay ise kentte kalan 250 Suriyeli aileye günlük sıcak yemek dağıttıklarını kaydetti.

Basın toplantısına STK temsilcileri, Belediye Mecklis Üyeleri ve muhtarlar kayıldı. Toplantının ardından hatıra fotoğrfaı çektiler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.