banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TÜRBESİNİN YERİ DEĞİŞTİ

Cuma gününden beri Şanlıurfa Valiliğinin yasak bölge ilan ettiği Suruç bölgesinden 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personelle Suriye'ye giren Türk Silahlı Kuvvetleri Süleyman Şahın naaşının Suriye Eşmesinde bir bölgeye naklederek operasyonunu tamamladı.

Kon uyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Ecdadımızın emaneti Süleyman Şah’ın naaşı Suriye içindeki yeni mekanına geçici olarak nakledilmek üzere ülkemize getirilmiştir. Bugüne kadar büyük bir onur ile görev yapan Süleyman Şah Saygı Karakolu personeli de TSK’nın Şah Fırat operasyonu ile yurda dönmüşlerdir. Süleyman Şahın naaşının nakledileceği Suriye Eşmesinde bir bölge ordumuz tarafından kontrol altına alınmış bayrağımız göndere çekilmiştir. Her türlü riski barındıran çatışma ortamında Suriye toprakları içesinde gerçekleştirilen bu son derece başarılı operasyon nedeniyle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelini bir kez daha tebrik ediyorum" dedi.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ OPERASYONULA İLGİLİ TSK'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri internet sitesinde yaptığı açıklamada operasyon sırasında bir askerin trafik kazası sonucu öldüğünü açıkladı.

işte o açıklamanın tam metni; Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

"Şah Fırat" Operasyonu sırasında herhangi bir çatışma yaşanmamış, başlangıç evresindeki intikal esnasında bir personelimiz geçirdiği bir kaza sonucu şehit olmuştur."

SÜLEYMAN ŞAH NEDİR?

Suriye'nin Halep iline bağlı Karakozak köyü sınırları içinde bulunan ve Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki toprağı Süleyman Şah Türbesi sınıra 37 kilometre uzaklıkta. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda, Şanlıurfa'daki 20'nci Zırhlı Tugay 3'üncü Hudut Alayı 2'nci Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler nöbet tutuyor.

Haber: www.balikligol.vom

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.