banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Su Çalıştayı konmukları halay çektiler

Su Çalıştayı sona erdi, Konuklar Atatürk Barajında coştu, halay çekti

 

- Türkiye, Irak, Ürdün, Lübnan, Suriye’den olmak üzere 6 ülkeden 50 civarında uzman kişilerin katıldığı “Orta Doğu’da Su ve Çevre için Bölgesel İşbirliği” Uluslararası Çalıştayı sona erdi.

 

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili A.Emin Önen ev sahipliğinde, Stratejik Öngörü Gurubu, AK Parti ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İsveç Hükümeti İsveç Kalkınma ve İşbirliği Ajansı, İsviçre Hükümeti İsviçre Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) işbirliğiyle düzenlenen “Orta Doğu’da Su ve Çevre için Bölgesel İşbirliği” Uluslararası Çalıştayı Şanlıurfa El Ruha otelde 2 gün devam etti. Çalıştay sonrası Atatürk Barajını gezen ve hayran kalan yabancı konuklar, akşam yemeğini de Baraj bölgesinde havuz başında yedi ve sıra gecesi ekibinin müziği ve davul zurna eşliğinde halay çekip coştular.

Şanlıurfa Peygamberler diyarı

       AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Önen de, Şanlıurfa’nın tarihinin M.Ö. 12 bin 500’lü yıllara uzanan bir şehir olduğunu belirterek, “Çok tanrılı inançların yanı sıra birçok peygamberi bağrından çıkarmış, birçok peygamberin uğrak yeri olmuş ve bu yüce insanlara ev sahipliği yapmış bir yerdir. Hz. İbrâhimin doğduğu ve ateşe atıldığı, Hz. Lût,  Hz. İshâk , Hz. Ya’kûb, Hz. Yûsuf, Hz. Eyyûb, Hz. Elyesâ, Hz. Şu’ayb, Hz. Mûsâ’nın bu bölgede yaşaması, Hz. İsâ (a.s.)nın bu şehri kutsaması ve peygamberlerin makamları, bu târihî şehrin ‘Peygamberler Şehri’ veya ‘Peygamberler Diyarı’ adıyla anılmasını sağlamıştır. Ayrıca Sümerlerden, Pars ve Osmanlılara değin medeniyet beşiği olagelen Şanlıurfa, farklı din, dil ve ırkların bir arada barış içinde yaşadığı bir şehirdir. Bu nedenle, şehri gezerken tarihi ve kültürel yerleri görünce şaşırmayın, çünkü tarihi ve kültürel açıdan Şanlıurfa emsalsiz bir şehirdir. Şanlıurfa şehrimizde diğer mekânlarından ayrı olarak Göbeklitepe’yi özellikle ifade etmek isterim. Burası yine M.Ö. 11 bin 500’lü yıllarda inşa edilmiş bir şehir olarak insanlığın ve medeniyetin çıkış ve gelişme noktasıdır. Urfa, eski kelimesini yeniden tanımlıyor. Büyük piramitten 7 bin yıl önce, taş çağındaki ayak izinden 6 bin yıl önce Göbeklitepe kalıntıları vardı” dedi.

Barışa ve işbirliğine hizmet ettiniz

     Çalıştayın kapanışında konuşan Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Önen, “Samimiyetle umuyorum ki hepiniz büyük ve değerli bir tecrübe elde ettiniz. Sizleri Şanlıurfa şehrimizde ağırlamaktan büyük bir şeref duyduğumu ifade etmek isterim. Çalıştaydaki kişisel varlığınızın Orta Doğu’da önümüzdeki zaman dilimindeki uyumu sembolize ettiği inancındayım. Buraya ziyaretinizin barışa ve işbirliğine hizmet edeceği kanaatindeyim. Stratejik Öngörü Grubuna ve DSİ’ye böylesine önemli bir konuda uluslararası bir çalıştay düzenledikleri için özellikle teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. AK Parti Dış Politikasının da bu tür girişimlerle çok uyumlu olduğunun altını çizmek isterim. Hükümetimiz komşularıyla önce sorunlarını çözme ve sonra maksimum işbirliğini bir politika ilkesi olarak belirlemiştir. Biz inanıyoruz ki, diyalog ve işbirliği ile barış ve istikrarı elde edeceğiz. Bu anlamda Stratejik Öngörü Grubunun bu işbirliği ve diyalog temelli projesinin bölgemizde barış ve istikrara katkı sağlayan bir adım olduğuna inanıyorum. Bu çalıştayda emeği geçen herkese müteşekkirlerimi özellikle tekrar ifade etmek istiyorum. Burada emeği geçenleri isim isim zikretmem mümkün değil ama, kurum olarak özellikle, Stratejik Öngörü Grubuna, DSİ’ye ve AK Parti Dış İlişkilere katkılarından dolayı teşekkür ederim. Tekrar tüm katılımcılara teşekkür ederim. Yeni çalıştay ve konferaslarda buluşmak dileğiyle, hepinize çok teşekkür ederim” dedi.

      Çalıştayın sona ermesinin ardından Şanlıurfa’nın tarihi yöreleri, Atatürk Barajı, Balıklıgöl, Amazon mozaikleri, Bedesten gezdirildi. Son gece Atatürk Barajında müzikli yemek ziyafetiyle gönüllerince eğlenen konuklar, sanatçının şarkısına eşlik eden Emin Önen ile birlikte halay çektiler.

      Atatürk Barajını gezen ve hayran kalan yabancı konuklar, akşam yemeğini de Baraj bölgesinde havuz başında yedi ve sıra gecesi ekibinin müziği ve davul zurna eşliğinde halay çekip coştular. Çalıştaya ev sahipliği yapan Emin Önen, istek üzerine DSİ 15. Genel Müdür Yardımcısı ile birlikte sanatçının şarkısına eşlik ederek konuklarla birlikte birli halay çekti.

      Önen şarkıya eşlik ederken, sevenleri tarafından başına dolarlar yağdırıldı.

Haber: Müslüm Abacı / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.