banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Sonunda bu da oldu!..

08-09 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilere açılan küçük çaplı fuar, ilginç standlarıyla dikkat çekiyor. Boşanmaların sürekli artışı nedeniyle benzer ihtiyaçlara sahip kişilere hizmet sağlayan yeni bir sektörün doğuş işaretlerini de veren fuarın ilgi çekici standlarından biri dedektiflik, teknik takip ve anti-stalking, yani ayrılınan eş tarafından takip edilme durumundan korunma teknikleri hizmeti veren bir firmaya ait durumda.

Fuarda stand sahipleri aynı zamanda eğitici konferanslar ve şovlar da düzenliyor. Bunların arasında hızlı mutfak dersleri, yalnız hayata alışma önerileri, alternatif tatil planları ve etkileme yöntemleri başta gelirken, katılımcıların önemli bir kısmını da boşananlara yeni kapılar açmak isteyen çöpçatan servisleri ve bekar turizmini arttırmayı hedefleyen turizm şirketleri oluşturuyor. Çocuk bakıcılığı ve çocuklara yönelik partiler düzenleyen firmalar da standlar oluşturarak hizmetlerini ziyaretçilere tanıtıyor.

Teknik güvenlik ve dedektiflik hizmetleri sunan firmanın Genel Müdürü Alessandro Fusaroli, takip edildiğinden şüphelenen, bilgisayar ya da cep telefonuna istenmeyen müdahalelere uğrayarak başvuranlara gerek teknik yöntemler gerekse dedektiflik hizmeti verdiklerini söyledi. "Ciao Amore" yani "Elveda aşkım" adlı firmanın kurucusu Milena Stojkovic, boşanmayı düşünen kişilere avukatlık, emlak hizmeti, çift terapisi gibi birçok alanda servis verdiklerini belirtti. Aynı firmanın ortağı Marina Cannata ise bu uygulamanın henüz çok yeni olduğunu ancak bu yönde çok sayıda talep aldıklarını söylerken boşanmak isteyen kişilerin içinde bulundukları durum nedeniyle yardım alabilecekleri güvenli bir kurum aradıklarını belirtti.

Şef ahçı Valerio Angelino ise evlerde en temelinden başlayarak yemek dersi verdiklerini, en çok talebin de daha evvel yemek yapmamış, ayrılmış eşlerden geldiğini söyledi. Fuarı ziyaret eden Daniele Fratelli, "Ne evliyim, ne boşandım ne de hayatımda biri var. Fuarı ilginç bulduğum için geldim. Hem belki burada birileriyle tanışma fırsatı bulurum diye de düşündüm" dedi.

Haziran ayında Milano'da yapılacak "bekar" maratonu tişörtlerini tanıtan Marco Scardino, "Bu fantastik tişörtlerin üzerine e-posta adresi veya telefon numarası yazılabiliniyor, böylece maratonda koşarken tanışan insanlara birbirlerini hatırlama fırsatı oluyor.Bu sayede insanlar hem spor yapıyor hem de mesajlarını tişörtleriyle iletebiliyorlar" dedi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.