Notice: session_start(): ps_files_cleanup_dir: opendir(/var/lib/lsphp/session/lsphp70) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Somalı madenciler için gıyabı cenaze namazı kılındı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Michel Mboula Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi

Somalı madenciler için gıyabı cenaze namazı kılındı

Siverek'te faaliyette bulunan İslami camialar tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madenciler için gıyabi cenaze namazı kılındı.


Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Sulu Camii’nde Cuma namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına Siverek halkı yoğun katılım gösterdi. Cenaze namazının ardından Soma’da hayatını kaybeden madenciler için Fatiha okundu.


Siverek’te İslami camia temsilcileri İLKHA mikrofonlarına yaptıkları açıklamalarda Soma halkının acılarını paylaştıklarını belirterek, hayatlarını kaybedenler için hayır duasında bulundu.

 Siverek Müftülüğü Hatim kampanyası başlattı
Siverek Müftülüğü tarafından Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için hatim kampanyası başlatıldı. Konu hakkında açıklama yapan Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Türkiye'yi yasa boğan acı olayın üzüntüsünü yaşadığını belirterek, "İlçe Müftülüğümüze bağlı 30'un üzerindeki Kur'an kursu öğreticilerine mesaj atarak, Soma'daki maden kazasında hayatlarını kaybedenler için hatim kampanyası başlatılmasını söyledik. Ayrıca Cuma hutbesinde de bu konuya değinerek hayatlarını kaybedenler için dua da bulunduk.” dedi.


Siverek İkra-Der taziye mesajı
Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mühiddin Akay ise, Soma’daki maden kazasının ardından yayımlamış olduğu taziye mesajında, 'Hiç şüphesiz, sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz, sabredenleri müjdele', ayeti kerimesiyle başladığı mesajında, "Maden faciasında son açıklamalara göre, 284 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Maden faciası hepimizi derinden üzmüş ve hüzne boğmuştur. Maden kazasında hayatını kaybedenlere, yüce Allah'tan rahmet, faciada yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabrı cemiller dilerken, halen maden ocağında olan kardeşlerimize ise rabbimizden dayanma gücü vermesini diliyoruz."


Siverek Din-Bir-Sen'den taziye mesajı
Din-Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş tarafından yayımlanan mesajda da, şu ifadelere yer verildi: "Soma'daki maden ocağında meydana gelen patlama sonrası çok sayıda madenci kardeşlerimizin şehitlik mertebesine ulaştığı düşüncesi ile çok sayıda işçi kardeşimizin de maden ocağında mahsur kaldığını büyük üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu konuda Rasuli Ekrem (sav), 'Hiç kimse kendi elinin emeğinden daha temiz bir kazanç elde edemez' ve 'Ailesinin rızkını ve nafakasını temin etmek için evinden ayrılan, kişinin evine döneceği ana kadar Allah yolunda olduğunu', söylemiştir.

Peygamberimiz (sav), bir gün Muaz bin Cebel’e, 'ellerin nasırlaşmış' demiş. O da cevap verir: 'Evet ya Resulullah kazma elimde toprakla meşgul oluyor ve bu sayede çoluk çocuğumun nafakasını kazanıyorum.' Fahri Kâinat Efendimiz edep ve haysiyeti ile çalışan bütün işçilerin alnını öpercesine Hz Muaz'ı öpüp buyurur ki, 'Bu eli cehennem yakmaz.' Bu hadis inşallah Soma'da vefat eden kardeşlerimiz için bir ebedilik müjdesi olacaktır. Maden ocağında vefat eden kardeşlerimiz için Cenab-ı Allah’tan rahmet, kalanlara sabr-ı celiller, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.”

Diyanet-Sen’in taziye mesajı
Diyanet-Sen Siverek Temsilcisi Eyüp Etüş ise, "Hiç şüphesiz, Biz sizi biraz korku, biraz açlık, biraz da mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme ile imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele” ayeti kerimesi ile başladığı mesajında, “Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonrasında bazı madencilerimizin hayatını kaybettiğini ve bazılarının ise mahsur kaldığı haberini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Ailelerinin rızkını temin maksadıyla en zor şartlarda çalışan, evlerine helal lokma götürmek için çırpınan bu kardeşlerimizin mazlumca vefatlarını, Yüce Rabbimiz inşallah kendileri için hayırlara tebdil edecektir.


Vefat eden madencilerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, yaralılara acil şifa, ailelerine sabırlar diliyor, Mahsur durumda bulunan madencilerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulup, ailelerine kavuşmalarını temenni ediyoruz. 

  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.