banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Solcular Filistin İçin Ayakta

Solcular da Filistin davası için ayaklandı. Mavi Marmaranın yurduna dönmesiyle yeniden gündeme gelen Filistin meselesi için Taksimde yollara dökülen yüzlerce solcu, İsraile öfke kustu. Hefefte ise ABD şirketleri vardı.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi, İsrail’in 27 Aralık 2008’de Gazze’ye yönelik olarak başlattığı Dökme Kurşun adlı kanlı saldırının yıldönümünde İstanbul’da bir eylem gerçekleştirdi. Yoğun yağışa rağmen Beyoğlu Tünel’de buluşan yaklaşık 500 kişi, İsrail’le ikili ilişkilerin kesilmesini talep eden sloganlarla Taksim’e kadar yürüdü
Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi’nin çağrısıyla Tünel’de buluşan sol kurum ve emek örgütü temsilcileri Filistin bayrakları ve flamalarla Taksim Meydanı’na kadar sloganlarla, alkışlarla yürüdü. Yürüyüş sırasında “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıji bıratiya gelan”, “Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP”, “Filistin’e özgürlük Denizbank’a boykot”  sloganlarının atıldığı eylemde, İsrail’in işgal altındaki topraklardaki yerleşimlerine finansal destek sunan Dexia/Denizbank’ın 

Haber 7

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi, İsrail’in 27 Aralık 2008’de Gazze’ye yönelik olarak başlattığı Dökme Kurşun adlı kanlı saldırının yıldönümünde İstanbul’da bir eylem gerçekleştirdi. Yoğun yağışa rağmen Beyoğlu Tünel’de buluşan yaklaşık 500 kişi, İsrail’le ikili ilişkilerin kesilmesini talep eden sloganlarla Taksim’e kadar yürüdü
 
Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi’nin çağrısıyla Tünel’de buluşan sol kurum ve emek örgütü temsilcileri Filistin bayrakları ve flamalarla Taksim Meydanı’na kadar sloganlarla, alkışlarla yürüdü. Yürüyüş sırasında “Emperyalistler yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Katil İsrail Ortadoğu’dan defol”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Bıji bıratiya gelan”, “Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot”, “Katil İsrail işbirlikçi AKP”, “Filistin’e özgürlük Denizbank’a boykot”  sloganlarının atıldığı eylemde, İsrail’in işgal altındaki topraklardaki yerleşimlerine finansal destek sunan Dexia/Denizbank’ın boykot edilmesini talep eden dövizler taşındı.
 
Carlos Latuff’tan destek

Yürüyüşe Filistin’le dayanışmasıyla bilinen Brezilyalı ünlü karikatürist Carlos Latuff da katılarak destek verdi. Yürüyüş kolu Galatasaray’a ulaştığında bir konuşma yapan Latuff, Filistin halkının yıllardır İsrail işgali ve saldırıları altında yaşadığını unutmamak gerektiğini belirterek bu nedenle İsrail’in boykot edilmesini istedi. Türkiye halkının İsrail’i boykot etmek için iki nedeni olduğunu söyleyen Latuff, “Türkiye halkı yalnızca Filistin halkıyla dayanışmak için değil Mavi Marmara’da öldürülen 9 Türkiyeli için de İsrail’i boykot etmeli” dedi. Latuff, “Tayyip Erdoğan, İsrail konusunda samimiyse İsrail’le diplomatik ilişkileri hemen bugünden kesmelidir” dedi.

Yol boyunca yürürken Starbucks, McDonald’s, Burger King gibi pek çok İsrail destekçisi olduğunu iddia ettiği şirketin mağazalarını gördüğünü söyleyen Latuff, İsrail destekçisi şirketlerin boykot edilmesini istedi.
 
Yürüyüş kolu Taksim’e ulaştığında, Boykot Girişimi adına bir basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında Gazze’ye yönelik ablukanın sürdüğüne dikkat çekilerek, saldırıları karşısında uluslararası alanda somut bir yaptırımla karşılaşmayan İsrail’in bu durumdan cesaret aldığına dikkat çekildi. İsrail’in durdurulmasının ancak somut yaptırımlarla mümkün olduğunu belirten Boykot Girişimi, bunun için de Filistin halkının hakları tanınıncaya kadar İsrail’le bütün ikili ilişkilerin kesilmesi gerektiğini belirtti.
 
Eylem basın açıklamasının ardından sloganlarla son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.