banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Siverekliler çöp manzarasından rahatsız

 Siverek- Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan şehir çöplüğü, kötü manzarası ve pis kokusu ile Sivereklileri rahatsız ediyor. Günde 300 ton çöpün istif edildiği çöplükten yayılan kötü kokular, başta Selimpınar Mahallesi olmak üzere Bahçelievler ve Yenişehir Mahallesi sakinlerinin tepkisini çekiyor.

“Çöp manzarası ilçemize yakışmıyor”
Şehir çöplüğünde bulunan çöplerin karayoluna taştığını ve ilçeye girenlerde kötü bir izlenim oluşturduğunu söyleyen mahalle sakinleri, “Diyarbakır yönünden Siverek’e girerken insanları çöplük karşılarken,  Çermik’ten Siverek’e girişte ise insanları hayvan dışkıları karşılıyor. Genellikle şehir girişlerinde o yeri temsil eden motifler göze çarparken Siverek girişinde çöplük ve pislik olması ilçemize yakışmıyor” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“Yaz aylarında kokudan mahallede duramıyoruz”
Selimpınar Mahallesi sınırları içinde bulunan şehir çöplüğünün yol üzerinden kaldırılması gerektiğini belirten Selimpınar Mahalle Muhtarı Hüseyin Tanış, “Yaz aylarında kokudan mahallede duramıyoruz. Çöplük alanının dolduğu için çöpler karayoluna kadar taşıyor. Bazen çöplükte yangın çıkıyor. Özellikle kış aylarında sis oluşuyor, çöplükten karayoluna yayılan duman yüzünden kazalar meydana geliyor. Yol transit olduğu için her gün binlerce araç geçiyor. Çöpün kaldırılması için Siverek Belediyesi ile büyükşehir belediyesine başvuruda bulunduk, maalesef cevap alamadık. Yetkililerden rica ediyoruz bu çirkin görüntü Siverek’imize yakışmıyor.”ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.