banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Sıra Gecesi Topluluğu, Almanya'da Konser Verdi

Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü&NRW Türk Müziği Korosu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Alp Ataç’ın davetlisi olarak Almanya’ya giden Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu birbirinden güzel iki ayrı konser sundu.

    Almanyanın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı Essen ile Aachen kenti yakınlarındaki Stolberg kasabasında muhteşem 2 konser veren Sıra Gecesi Topluluğu, Almanya’da Urfa rüzgarı estirdi.

   Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba’nın “Onur Konuğu” olarak davet edildiği konserlere, Belediye Başkanı Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ ile Konservatuar Birim Sorumlusu İsmail Altıngöz de eşlik etti.

    NRW Türk Müziği Korosu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Alp Ataç, davetlilerini kırmayarak Almanya’ya gelen başta Belediye Başkanı Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba olmak üzere tüm ekibine canı gönülden teşekkür ettiğini söyledi.

   Belediye Başkanı Fakıbaba ise Urfalı Tanburi-Bestekâr Merhum Vefik Ataç’ın oğlu hemşehrimiz Mustafa Alp Ataç’ın davetlisi olarak Almanya’da bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Urfa’nın yöresel değerlerini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

   Fakıbaba, “Bizleri Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizle buluşturan değerli hocamız Mustafa Alp Ataç’a gerçekten ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen ismini sayamadığımız herkese gerçekten minnettarlık duyduğunu belirtmek isterim. Urfa’mız tarihi ve turistik bir kent. 11 Bin 500 yıllık tarihi bir geçmişe sahip kenti, burada sizlere ifade etmek bence çok zor. Şanlıurfa’yı tanımak isteyenlerin tek yapması gereken gelip bizzat gezmesidir. “Şanlıurfa Belediye Başkanı” olarak kentimize gelen yerli ve yabancı konuklarımıza her türlü misafirperverliği sergileyeceğimizden kimsenin endişesi olmasın” dedi.

   Şanlıurfa Belediyesi Sıra Gecesi Topluluğu ilk konserini, Almanyanın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletine bağlı Essen kentinde verdi. Yüzlerce gurbetçinin katıldığı konserde davetlilere çiğköfte ikram edildi.

   İkinci konserlerini ise Almanya’nın Aachen kenti yakınlarındaki Stolberg kasabasında veren Sıra Gecesi Topluluğu, konserlerden arda kalan zamanda ise Almanya’nın tarihi ve turistik yerlerini gezmeyi ihmal etmediler.

    Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Eşi Gül Fakıbaba’nın da katıldığı geziler kapsamında Almanya’nın bırçok kentinde yer alan ünlü yapıtlar gezildi.

MUSTAFA ALP ATAÇ URFA’DA KONSER VERMİŞTİ

    Almanya Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü&NRW Türk Müziği Korosu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Alp Ataç, Şanlıurfa Belediyesi’nin davetlisi olarak geçtiğimiz Mart Ayı’nda Urfa’ya gelmişti.

   Mustafa Alp Ataç yönetimindeki Almanya-Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Türk Müziği Korosu, 27 Mart 2010 tarihinde Şanlıurfa Belediyesi Nikâh ve Konferans Salonu’nda “Urfalı Tanburi-Bestekâr Vefik Ataç”ı anma konseri gerçekleştirmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.