banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Sınırdaki yerleşim yerleri boşaltılacak mı?

 Kobani kentini üç cepheden kuşatan IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar gün geçtikçe şiddetleniyor. Çatışmalar esnasında atılan havan toplarının Türkiye tarafındaki sınır bölgesinde bulunan yerleşim yerlerinin güvenlik riskini gündeme getirdi.

Havan toplarının düştüğü köylerde yaşayan halk, korkuyla evlerini boşaltmak zorunda kalırken, havan topu düşme riski bulunan sınır köylerinin de boşaltılmaya başlandığı belirtiliyor.

Özellikle geçtiğimiz günlerde bir havan topunun Türkiye’ye sığınan Kobanili mültecilerin yerleştirildiği Süleymanşah Dostluk Parkı’nda kurulan çadır kentin hemen yanı başına düşmesi söz konusu çadır kentin çok tehlikeli bölgeye kurulduğunu ortaya çıkardı. IŞİD’in Kobani’ye yaklaşması sonrasında çatışmaların daha da şiddetlenmesi ihtimali, söz konusu yerlerin konumunun daha tehlikeli olacağını gösteriyor. Mültecilerin kaldığı söz konusu çadır kentin olası tehlikelere karşı boşaltılıp boşaltılmayacağı ise merak ediliyor. (Osman Gülebak-Mehmet Aslan- İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.