banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şili'de 8.3 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Şili, 8.3 büyüklüğünde depremle sarsıldı. Kıyıya 130 kilometre uzaklıkta meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, 3 kişi hayatını kaybetti, bazı evler hasar gördü.

Depremin ardından Kokimbo kentinde 4,5 metreyi bulunan tsunami dalgaları görüldü, halk yüksek kesimlere çıkarak dev dalgalardan korunmaya çalıştı. Hükümetten yapılan açıklamada da halkın kıyı kesimleri terk etmeleri istendi.

Şili'nin yanı sıra Ekvador, Peru ve Hawai, Fransız Polinezyası, Japonya, Yeni Zelanda, Fiji, Vanuatu, Solomon Adaları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaleti tsunami uyarısı verildi.

Depremin ardından Şili'de 6,4 ve 6,2 büyüklüğündeki iki artçı sarsıntı daha yaşanırken başkent Santigo'nun da aralarında bulunduğu bir çok ilde halk panik içinde sokaklara çıktı.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.