banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Şehir hastanesinin temeli Erdoğan atacak

Gap Vadisinde yer alacak olan şehir hastanesinin inşaat alanındaki incelemeleri sonrası bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; Şanlıurfa’ya birçok vaatte bulunduklarını belirterek, vaatlerinin gerçekleşmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

 

Yapılacak olan bin 700 yataklı şehir hastanesiyle ilgili de konuşan Bakan Çelik: “Şehir hastanesi diye Şanlıurfalılara vaat ettiğimiz Bin 700 yataklı hastanenin yapılacağı mekândayız. Bizim dönem bitmeden buranın mutlaka başlatılmasıyla ilgili büyük çaba vardı ama şehir hastaneleri ile ilgili çok ciddi süreç yaşandı. Yalnız Şanlıurfa değil geneli itibariyle bu model yani şehir hastanesinin yapım modeli ile ilgili çok itilaflar oldu, bunlar çözüldü. Şanlıurfa, Bin 700 yataklı şehir hastanesinin ihalesi de 2 gün içerisinde yoğun bir mücadele neticesinde onlarca firma arasından bir firma ihaleyi almış oldu. Bizim şartımız şuydu: Hangi firma alırsa alsın, hemen sabahleyin burada işe başlayıp temelini atıp seri olarak bu hastanenin inşaatının devam etmesi yönünde talebimiz vardı. Sağ olsun Sağlık Bakanımız ve ihaleyi alan firma dün gece bizleri aradılar dediler yola çıktık sözünüz yerine gelecek ve hızlı bir şekilde temeli atıp işe devam edeceğiz. Sağlık Bakanına ve yüklenici firmaya teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yaklaşık 3 yılda tamamlanması planlan ve 1.2 Katrilyona mal olacak şehir hastanesi ile ilgili açıklamasında Bakan Çelik: “Kısa süre sonra sağlık sorunlarının tümünün Şanlıurfa’da çözüldüğü belki 20, 30, 40 yıl Şanlıurfa’nın sağlık kuruluşlarına merkezlerine ihtiyaç duymayacağı bir merkez hastanesini inşallah hem bölgeye hem de yurtdışı açısından önemli bir hastaneye Şanlıurfa’mızı kavuşturmuş oluyoruz. Kazasız belasız bitmesini, hızlı bir şekilde bitmesini Allah’tan diliyoruz. İnşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz” ifadelerine yer verdi.

 

Şehir Hastanesinin yapılacağı alandaki incelemelerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan Eyyübiye Hastanesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini ziyaret ederek incelemelerine burada devam ettiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.