banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Savaştan kaçtılar, Urfa'da dileniyorlar

İç savaşın yaşandığı ve her gün onlarca kişinin hayatını kaybettiği Suriye'den kaçışlar devam ediyor. Türkiye'nin birçok iline sığınan Suriyeliler, burada yaşamlarına kaldıkları yerden devam ettirmeye çalışıyorlar. 
Şanlıurfa da son zamanlarda caddelerde ve sokaklarda yürürken göze çarpan en önemli olayların başında Suriye'de yaşanılan iç savaş sıkıntısından dolayı ülkelerini terk eden vatandaşların burada dilenmeye başlaması halkı rahatsız etmeye başladı. İlk başlarda Suriyelilere yardım eden vatandaşlar bazı Suriyeli vatandaşların dilencilik yapması vatandaşları canından bezdirmiş durumda.


YABANCI UYRUKLU OLANA DOKUNMAYIN

Konuyla ilgili olarak 3.Bölge Zabıta Amirliği Karakol Yazıcısı Levent Türk, Şanlıurfa'da %99 Suriye uyruklu olup mağdur durumda olduklarını beyan ederek dilenmeye çalışıyorlar. Ama dilenenlerin çoğu zaten Suriye'de bu mesleği yaparak burada bu mesleklerini devam ettiriyorlar. Yakaladığımız dilencilerin yabancı uyruklu olduğundan dolayı idari yaptırım tutanağı ve herhangi bir cezai maide uygulamıyoruz. Bayan zabıtalar tarafından üst araması yapıldıktan sonra en fazla bir saat Karakol de tutulup serbest bırakılıyor. Aynı şekilde kaldıkları yerden devam ediyorlar.  Bu konuda halkın bize yardımcı olması yakalanan dilencilerin çevre ve görüntü kirliliği yaptığından dolayı insanlarımıza rahatsızlık verdiğinden dolayı vatandaşların para vermemeleri kolaya sevk etmemelerini rica ediyoruz.
Rutin olarak sabah-akşam özellikle Suriye uyruklu vatandaşları dilencilik yaparken uygulamalarda yakalıyoruz. Herhangi bir yaptırım olmadığından dolayı serbest bırakılıp kaldığı yerden devam ediyorlar. Biz zabıta olarak bu durumdan müzdariz.
Yabancı uyruklu olmasından dolayı İç İşleri Bakanlığından kesin talimat var. Kimlik ve pasaportları olmadığından dolayı dilencilik yapanlar sınır dışı edilmeyecek.


ŞANLIURFA İNSANI DUYGUSALDIR
Çevre vatandaşlardan ve esnaflardan aldığımız bilgilere göre, biz esnaf olarak bu durumdan şikâyetçiyiz. Çünkü biz Şanlıurfa insanı olarak çok duygusalız. Vermeyeceğiz diyoruz ama Allah rızası için deyince yaşadıkları durumları göz önünde bulundurarak yardım etmeye devam ediyoruz.

Şehmus Aydoğu / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.