banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI ile anlaştı urfaspor kartalspor maçı trafik kazası

Şanlıurfalı kadınlar yağmur dinlemedi, Kudüs Anneleri 8. kez eylem yaptı

  Filistinli Cesur Kız olarak bilinen Ahed et-Temimi, Şeyh Raid Salah, Şeyh Kemal Hatib gibi Filistinlilerin zindanlarda olduğunu belirten Kudüs anneleri bağımsız Kudüs için eylemlerini 8. hafta Şanlıurfa Dergah Cami avlusunda sürdürdüler. 
İşgalin bitmesi için eylemlerini sürdüreceklerini belirten Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural: "Başkenti Kudüs Olan Filistin Devleti tam manasıyla kurulacak ve siyonist işgalci İsrail yıkılacaktır" dedi. 

İŞTE O BASIN AÇIKLAMASI:

“Filistin’in Osmanlı Devleti’nden Koparılmasını Görmektense Vücudumdan Bir Parça Koparılmasını Tercih Ederim.”

Cennet mekan Sultan II.Abdülhamid Han

Bugün sekizincisini düzenlediğimiz Mescidi Aksa ve Kudüs hürriyetine kavuşuncaya kadar sürdürmeyi planladığımız namaz ve dua buluşmaları ile sesimizi daha gür çıkaracağız. Urfa’dan Kudüs’e, İntifadaya yüksek sesle selam diyoruz ve her türlü desteğimizi yineliyoruz.

Olmayan devlet işgalci Siyonist İsrail’in gün geçmiyor ki bir hukuk skandalına damga vurması kaçınılmaz olsun. 16 yaşındaki ‘Hanzala Cesaret Ödülü’ sahibi, Filistinli Cesur Kız olarak bilinen Ahed et-Temimi 19 Aralık 2017’de Ramallah’taki ailesiyle yaşadığı eve düzenlenen baskınla gözaltına alınmış ve hiçbir sebep gösterilmeden defalarca duruşma tarihi ileri atılarak esaret altında tutulmaya devam edilmiştir. 16 yaşındaki bir Kız çocuğunun mahkeme salonuna getirilirken ellerinin kelepçeli olması, elleri kelepçeli iken bile zafer işareti yaparak mahkeme salonuna gelebilen ailesi ve Filistinli direnişçilere destek ve moral vermeye çalışması görülmesi ve desteklenmesi gereken anlardandır. Buna tahammülü olmayan korkak siyonist İsrail askerlerinin ellerini tutmaya çalışması bizlere en az Ahed et-Temimi kadar direnişçi olmamız sorumluluğunu yüklemektedir. Mahkemesi bir gerekçe gösterilmeden 11 Mart’a ertelenmiştir. 24 Ocak’ta alçak siyonist İsrail işgalci polisi tarafından 1948 Filistin İslami Hareketi Başkan yardımcısı Şeyh Kemal Hatib’de Kefi Kanna beldesindeki evinden hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alınmış ve halen mahkemeye çıkarılmamıştır. Şeyh Raid Salah, Şeyh Kemal Hatib, Ahed et-Temimi ve buna benzer yüzlerce değerli şahsiyeti hapislere mahkum eden, esaret altında tutan Siyonist işgalci İsrail’in bunları yaparken gerekçe göstermemesi bizim için ikna edici değildir. Bizce tüm bunların gerekçesi aşikar bir şekilde ayan beyan ortadadır. Bu gerekçe bu şahsiyetleri meydanlarda direnişten alıkoymayı hedefledikleri içindir. Ama siyonist işgalciler unutmasınlar ki Türkiye, yapılan bu adaletsizliklere, hukuksuzluklara sessiz kalmamıştır ve kalmayacaktır. Bu vesile ile Filistin, Kudüs’ün gündemimizden düşmemesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Ve Siyonist işgalci İsrail’e buradan sesleniyoruz;

Bu Ümmetin her bir bireyi birer Ahed et-Temimi, Neriman et-Temimi, Şeyh Raid Salah, Şeyh Kemal Hatib, Abdullah Galib Bergusi ve intifada mücadele eden isimsiz kahramanlar olmaya taliptir.

Korkun, korkunuz da yanılmayacaksınız, Başkenti Kudüs Olan Filistin Devleti tam manasıyla kurulacak ve siyonist işgalci İsrail yıkılacaktır.

Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceğimizi Urfa’dan Tel Aviv’e haykırıyoruz.

Kudüs İslam’ındır ve İslam’ın Kalacaktır.

Allah’ım! Kudüs’teki ve yeryüzündeki bütün mazlum kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissettir! Bizi basiretsizlerden, ferasetsizlerden, vicdansızlardan, zalimlerden yana eyleme! Allah’ım! Mescid-i Aksa’yı ve İslam beldelerini işgale yeltenenlere fırsat verme! Müslüman kardeşlerimize içinde bulundukları zor durumdan bir an evvel kurtulmaları için yardım eyle! Bizlere yeniden aziz bir ümmet olarak adaleti ayakta tutmayı nasip eyle! Bizlere Siyonist işgalinden kurtulmuş özgür, bağımsız ve İslam’ın hâkim olduğu Kudüs ve Filistin topraklarını görmeyi, o beldelere İstanbul’a gider gibi gitmeyi nasip eyle. Şu mübarek günler hürmetine dualarımızı kabul eyle Allah’ım" denildi.

Haber: Ali Aslan / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.