banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

Şanlıurfalı çiftçi Ürünlerini yol kenarında satıyorlar

Şanlıurfa’da yaz aylarının gelmesiyle birlikte yetişen karpuzlarda ürün bolluğu yaşanıca fiyatlar düşüyor. Kırsal kesimlerde karpuz, kavun ve sebze çeşitleri yetiştiren vatandaşlar, ürünlerini pazara göndermek yerine yol kenarında kurdukları çadırlarda ya da traktör römorklarında satıyor. Bu şekilde ekmek parası kazanmaya çalışan vatandaşlar, hava sıcaklıklarından şikayet ediyor. Şanlıurfa bölgesinde yol boyunca tezgah kurup satış yapan vatandaşlar, ürünlerin pazarda para etmediğini ve az satıldığını söyleyerek, “ürün az olunca pazarlarda satılıyor ama şimdi ürün bolluğu yaşanıyor. Bu nedenle pazarlarda karpuzlar ucuza satılıyor. Öyle olunca biz de römorkumuzu yol kenarına getirip karpuz ve sebzelerimizi burada satıyoruz. Şehirlerarası nakliyat işi yapanlar, turizm amacıyla buralara gelenler ve karpuz yetiştiremeyen tüm herkes bizden alışveriş yapıyor. Bu şekilde ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz ama havalar çok sıcak, akşama kadar beynimiz patlıyor” dedi.

Ürünlerin çıktığı ilk zamanlarda ürünlerini şehir merkezine götürerek sattığını belirten satıcı, “bu ürünleri kendi tarlamızda yetiştiriyoruz. Tabi bütün masrafları yapınca bu zararı kurtarmak zorundayız. İlk başlarda ürünlerimizi şehre götürüyoruz. Şehirde ürün bolluğu olunca fiyatlar düşüyor ve biz de yol kenarında ürünlerimizi satmaya başlıyoruz. Gün boyu çocuklarımızla birlikte yol kenarında müşterilerin gelmesini bekliyoruz. Akşama kadar yaptığımız satışlardan kalan ürünleri de diğer günlerde satmak için bırakıyoruz. Genelde getirdiğimiz ürünler gün içerisinde bitiyor. Yani burada sattığımız ürünlerin hepsi günlük olarak yetişiyor” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.