banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Şanlıurfa'dan Suriye'ye Kuru Gıda ve Bebek Maması Gönderildi VİDEO

Şanlıurfa İtfaiyesi deposunda bulunan malzemeler bugün tır’a yüklenerek Savaş'ın olduğu Suriye’ye gönderildi. ARAPDER (türkiyeli araplar yardımlaşma ve kültür dernegi) genel başkanı Şükrü Kırboğa,genel başkan yardımcısı ALİ ŞEN  Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Fevzi Çelik, Memur-SEN Şanlıurfa Temsilcisi Mahmut Atçı ve yardım severler katıldı. yardımlar Almanya’nın Nürnberg kentinde bulunan MEDİNA VAKFI   tarafından ARAPDER derneğine gönderilerek Suriye’ye verilmesi istendi. Şanlıurfa’ya gelen Yardım Tırı Suriye Yardım Platformu tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere aracı olarak yardım yapımı gerçekleşti. Burada kısa bir konuşma yapan Suriye Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem:” Allahın izniyle Suriye’ye bugün 115 ve 116. Yardım tır’ını gönderme fırsatı bulduk. Özellikle bize burada bugün destek olan ARAPDER’e teşekkür ediyoruz.Almanya’nın Nürnberg kentinde bulunan MEDİNA VAKFI



tarafından Suriye’ye gönderilmek üzere ARAPDER'e verilen yardım elimize ulaştı  bizde bunu göndereceğiz. Şanlıurfalı vatandaşlarımızdan ve duyarlı halkımızdan bir ricamız var, şuan depolar boşaldı. Kış mevsimi geldi, halkımızdan isteğimiz Battaniye, yorgan, ısıtıcı gibi yardımları özellikle bekliyoruz” dedi. ARAPDER dernek başkanı Şükrü Kırboğa ise: “ Komşumuz Suriye’deki yardımlar ile biraz olsun acıları dinecektir. Yardımlar gizli yapılır fakat bunu sizinle paylaştık ki herkese teşvik olsun. Kış mevsimi geldi orada durumlar çok kötü hava çok soğuk halkımızın yardımlarını bekliyoruz ve Almanya’dan Suriye’ye yardım gönderen kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 115 ve 116. Yardım Tırları Suriye’ye götürülmek üzere yola çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.