banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa’da yeşillendirme çalışmaları


Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yenişehir Mahallesi 236’ncı Sokaktaki park alanında ağaçlandırma çalışmasına başladı. Ekipler, ilk olarak içi çürüdüğü için yıkılma tehlikesi bulunan “okaliptüs” türü bir ağacı kesti ve ardından yeni bitkilerin ekilmesi için kazma işlemi yaptı.

Kazma işleminin tamamlanmasının ardından ekipler, insana zarar vermeyen dikenli çit bitkileriyle alanı çevreleyerek, parka yakın kurulan salı pazarının yeni dikilen bitkilere zarar vermemesini amaçladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çalışma sonunda park alanına değişik türlere ait 224 yeni bitkinin ekimini gerçekleştirdi.

İçi çürüdüğü için devrilme tehlikesi geçiren bir ağacın kesildiğini ve yerine yenilerinin ekildiğini ifade eden Yenişehir Mahallesi Muhtarı Ramazan Sağır, şunları söyledi:

“Haliliye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, peyzaj çalışması için yanımıza geldiler. Gereken ağaçların budama işlerini gerçekleştirdi. Burada tehlike arz eden bir ağaç olduğu söylendi ve tehlikeye arz eden ağaç kesildi. Bir ağaç gitti ama buraya yenileri ekildi.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.