banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da taksimetre fiyatları revize edildi

 Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda S plakalı araçlar için başvurular görüşülerek, ticari taksilerde taksimetre fiyatları revize edildi.

Trafikte yer alan S plakalı araçlarla ilgili alınan iptal kararının ardından 400 adet S plakalı Öğrenci Servisleri için verilecek plaklar için Ulaşım Daire Başkanlığı Tescil Şube Müdürlüğünde müracaatların alınacağı belirtildi.

Emniyet Caddesinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle orta refüjlerin kaldırılarak ve yeni yol düzenlemesiyle rahat bir trafik akışı için yol kenarına araç park etmelerle ilgili kararlar alındı.

Şanlıurfa trafiği ile ilgili kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, kentin trafiğini ve ulaşımını rahatlatma yönünde çalışmaları toplantı gündemine taşıdıklarını ifade ederek, “Toplantıda; Organize Sanayiye yeni ulaşım hatlarının açılması kararı alındı. Eskiden ‘S’ plaka alıp aktif şekilde kullanamayanlar vardı, alınan kararla ilgililerine önceki toplantımızda ek bir süre tanınmıştı. Bu süre içinde dönmeyenler hakkında gerekli işlem başlatılarak, plakaların iptali sağlandı. Yeni ‘S’ plakalar için başvurular alınmaya başlandı. Bundan sonraki süreçte aktif bir şekilde ‘S’ plakalar kullanılmadığı süreçte plakalar iptal edilecektir. Emniyet Caddesi güzergâhında orta refüjünün kaldırılarak karşılıklı 2 şeritli bir yol yaparak bu bölgedeki trafiği rahatlatma çalışması kararı alındı. Ayrıca burada sağlı sollu park rezervlerini de koruyacak şekilde planlama yapılacak.” dedi.

Taksimetre fiyatlandırmalarında revizyon kararı alındı
Vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Şanlıurfa’da hizmet veren Ticari Taksilerde taksimetre fiyatlandırma düzenlemesi ve periyodik olarak kontrolleri hakkında karar alındığını söyleyen Kırıkçı. “Ticari taksilerde taksimetre uygulaması konusunda denetimler ve yaptırım kararı alınarak, gelen şikâyetler sonucunda taksimetre fiyatlandırmasında düzenleme ile ilk sabit fiyat 3 TL ve kilometre ücreti de 2 TL olarak revize edildi.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.