banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Şanlıurfa'da Gazze ve Direniş konuşuldu

Programa, Ş.Urfa İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Mühendislik Fakültesi  Dekan Yardımcısı Dr. Murat Kısa, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Değirmenci,  Mühendislik Fakültesi  Sekreteri İbrahim Çıtrık, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr.Hüsamettin Bulut, Nihat Küçük, Makina Mühendisliği hocalarından Osman Avni Servi, Vehbi Balak, İlahiyat Fakültesinin Filistinli hocaları Dr. Huzeyfe El Hatibi ile Dr.Ömer Ramazan Ömer ve Suriye’deki direniş grubu Ahrarı Şam’dan Dr. Mustafa Abdi ile üniversite öğrencileri katıldı.

Genç Girişimcilik Kulübü Başkanı Ahmet Servi’nin açılış selamlama ve açılış konuşmasından sonra

Mart ayının son haftasını Gazze Şeridinde geçiren İHH İl Temsilcisi Behçet Atila, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kısaca anlattıktan sonra, İHH’nın Gazze’deki projeleri ile Gazze ve Direnişi görüntüler eşliğinde anlattı.  Atila; İHH’nın Gazze’de yaptığı  büyük projeleri yerinde gördük ve gurur duyduk. Türkiyeli ve dünyadaki diğer müslümanların yardımlarını İHH aracılığıyla Gazze’ye göndermekle ne derece isabetli davrandıklarını yakında müşahade ettik.

Geçen günlerde vefat eden Filistinlilerin annesi, direnişin sembol ismi Hamas Milletvekili Ummu Nidal'ın taziyesine gittik. Malumunuz direnişin sembolu olan Ummu Nidal annemiz İslam davası için 3 ciğerparesini şehit vermiş. Filistinliler şehitlerin taziyelerinin yapıldığı yerlere “Düğün Evi” diyorlar.

Daha sonra Filistinin seçilmiş başbakanı İsmail Heniye ile görüştük. İslami Cihad Hareketi Gazze sorumlusu Muhammed el Hindi Ebu Ömer ile görüştük. 261 gün açlık grevinde kalan ve israilin bırakmak zorunda kaldığı Eyman şeravaiyi ziyaret ettik.

Bırakın insanları Gazze’de sokakları ve duvarlar bile cihad kokuyor.  Duvarlar cihad ayetleri ve şehit fotoğraflarıyla donatılmış.

Hamas hükümeti  Şehitlerimizi unuturmamak için Gazze Şeridi sahilinde Mavi Marmara şehitleri için  anıtı yapmış.

Şehadetinin 9.yıldönümünde Hamasın kurucusu Şehid Şeyh Ahmet Yasin’in evini ziyaret ettik. Özellikle Şeyh Ahmet Yasinin tekerlekli sandalyesi ve tülbendini görünce çok duygulandık.  Binlerce  Şehidin yattığı Rıdvan Mezarlığını ziyaret ettik.  İslami Hareke Hamas’ın  kurucusu Şehid Şeyh Ahmed Yasin, Şehid Dr.Abdulaziz Rantisi ve Filistin İçişleri Bakanı Şehid Said Siyam’ın kabirlerini zayaret ettik. Eylül 2003 te kaleme aldığı mektubunda ümmeti n suskunluğunu Allah’a şikayet eden Cihad öğretmeni Şeyh Ahmet Yasin’in kabrinin başında dua ettik ve şehitlerin ölmeyeceğinden yola çıkarak ruhundan özür ve helallik diledik. Şehid Şeyh Ahmed Yasin’in hayatı aslında tüm bahanelerin panzehiridir. İsrail’in felçli,yaşlı, yoksul,esir bir insandan dahi ne kadar korktuğunu görüyoruz. Çünkü İsrail bakanlar kurulu defalarca Ş.Ahmed Yasin gündemiyle toplanıyor ve bu engelli yaşlı adamı nasıl ortadan kaldıracaklarının hesaplarını yapıyor. Ve Allah yolunda geçirilen bir ömrün şehadetle nasıl taçlandığını da 22 Mart 2004 günü bir sabah namazı çıkışında görüyoruz. Allahın izniyle görevini yapan bir yıldız daha kayıyor ve yeriniş yeni yıldızlara bırakıyor. Bir ay sonra başka bir yıldız kayıyor; Dr. Abdulaziz Rantisi. Ve direniş devam ediyor. Bu direniş müslümanların, ümmetin  izzetini şerefini ve namusunu koruyor. Bu nedenle dünya Müslümanları Filistinlilere çok şey borçludur.



İHH Gazze projeleri

Tıbbi malzemelerini 700 bin dolar’a İHH’nın karşıladığı Eş Şewwa El Hayriye Doğum Hastanesini ziyaret ettik. Bu hastane çok amaçlı. Şu anda doğum hastanesi ancak  şavaş durumlarında duruma göre farklı polikliniklerinde açılabileceği bir hastane.

Yine İHH, 10 Fakültesi olan ve Gazzenin en büyük Üniversitesi olan Gazze İslam Üniversitesini gezdik. Üniversitenin Yönetim Kurulu başkanı Cemal Hüdari ve Fakülte Dekanları tarafından büyük bir ilgiyle karşılandık. Bazı Fakülteleri, bölümleri ve sınıflarıgezdirdiler. Labaratuvar, bilgisayar, tercüme vb bir çok alanda sınıfları tam teçhizatlı donatmış. İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze İslam Üniversitesi’ne şu ana kadar bir milyon dolar üzerinde yardım yapmış.

İHH Filistinli 11300 yetime düzenli aylık nakdi yardımda bulunuyor.

İHH Filistin’in Gazze Şeridi Hattı Şeri bölgesinde İsrail tarafından yıkılan evileri tekrar inşa ettiği evlerin bazılarını gördük. Hattı Şeri bölgesinde 3 katlı 6 daireli bir binayı İHH yapmış ailelere teslim etmiş.

Yine Gazze’nin Maslak Cedid bölgesinde gittiğimiz ve İHH nın inşa ettiği ev 2008 yılı Furkan savaşında sağ ayağını tamamen kaybetmiş ve koltuk deynekleriyle yürüyen Mahmud’a ait. Bu evi de İHH inşa etmiş.ve dah nice evleri… İsrail Gazzelilerin evlerini füzelerle ve buldozerlerle yıkarak Gazzelilerin buraları terk etmesini istiyormuş. İHH bu tür ev projeleriyle böylece bir nebze de olsa Gazze’den göçün önüne de geçmiş oluyor. Yıktıklar evlerin tekrar inşa edildiğini gören Siyonistler  adeta kahroluyormuş.

İHH Gazze’de ayrıca eğitim çalışmalarına da önemli katkılarda bulunuyor. Meslek edindirme kursları açıyor. 3 adet eğitim merkezinde 3 adet dikiş nakış kursu, 2 adet Bilgisayar Merkezi  1 adet hazfızlık merkezi ile Gazzeliler hizmet veriyor.

Bir ilkokula 320 bin dolarlık yardım yapmış, teknolojik sınıflar ve okulun tamiri ile bilgisayar sınıfları kurmuş.

Ve yine Gazze limanını iyileştirme projelerine ciddi katkılarda bulunulmuş.

Gazze Konut projesi

Ve güncel olarak en önemlisi Gazze Konut projesi. İHH bu proje ile Gazze’nin Zeytunluk  bölgesinde 120 adet kunut ve yetimler için bir Rehabilitasyon merkezi ile 10 dönümlük bir Halk Parkı kuracak. Bügün bu projenin tabelasını diktik.  85 metrekarelik bu konutlar Gazzeli  şehit ailelerine, yetim ve fakir ailelere verilecek. Bir sürmesi hedeflenen bu konutların her bir adedi yaklaşık 25 bin dolar civarı(yaklaşık 45.000 TL). Biz Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği  ve İHH Şanlıurfa gönüllüleri olarak olarak şu ana kadar bir konut parasını İHH hesabına yatırdık yani Gazze’de bir konutumuz olacak inşaallah.  Şanlıurfa İHH olarak hedefimiz Gazze’de en az dört konut inşa etmektir. Tüm hayırseverleri bu projemizi desteklemeye davet ediyoruz.

Mescidi Aksanı özgürlüğü Kudus’un özgürlüğüne, Kudusün Özgürlüğü, Filistinin özgürlüğüne bağlı. Flistinin özgürlüğünün yolunun da Şamdan geçeceğine inanıyoruz. Şam’ın, Kudüs’ün Gazze’nin ve  tüm İslam coğrafyasının özgürlüğü için her Müslümanın yapabileceği bir şeyler vardır. Herkes yapabileceğini yapsa özgürlük çok yakın olacak.” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.