banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Şanlıurfa'da cafelere ses denetimi yapıldı

 Vatandaşlardan gelen şikayet ve önerileri de dikkate alarak yürütülen çalışmalar kapsamında jeneratör, işyeri ve mesken klimaları, havalandırma motorları, hidrofor motorları gibi rahatsız edici sesler ölçümlenirken Cafe ve Konukevleri gibi yerler de  yüksek ses düzeyi denetimlerden geçti.

 

Ayrıca, inşaatlar ile meskenlerin müştemilatlarından kaynaklanan gürültüler de belediye ekiplerince kontrol ediliyor.

Denetimlerde, yasal ses düzeyini açtığı tespit edilen ev ve işyerlerine Büyükşehir Belediyesi  ekipleri gerekli uyarıları yaparak yalıtım için süre tanıdı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Halil Felhan, amaçlarının vatandaşın daha sessiz ve huzurlu bir yaşamı sürdürmek olduğunu söyledi.

 

Yaz ayların yaklaşmasıyla açık havada eğlencenin daha fazla olduğunu buna karşın çevreyi rahatsız edecek yüksek sesin önüne geçmek istediklerini ifade eden Felhan, şunları söyledi:

 

"Yaz aylarında özellikle konukevlerimiz konuklarını  dışarda ağırlamaya başladılar. Dolayısıyla yapılan müzikler bazı noktada sıkıntı oluyor. Ekiplerimiz özellikle cumartesi ve pazar günleri mekanları sıkı bir denetime alarak buradaki ses desibelinin yüksek olmaması için azami gayreti gösteriyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.