banner2
Öne Çıkanlar toz Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy Haliliye ural başak

Şanlıurfa

Siyasetçisinden işadamına, Eğitimcisinde gazetecisine herkesin dilinde dua var.

bir çok isim ayrıca başsağlığı mesajı yayınladı.

İşte Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç olmak üzere taziye mesajı yayınlayan isimler:

BAŞKAN GÜVENÇ, “MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden ocağının patlamasıyla ve yaşanan can kayıplarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
           2008-2011 tarihleri arasında Valilik yaptığı Manisa’da yaşanan olay ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; vefat eden vatandaşların ailelerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Başkan Güvenç, “Başımız sağ olsun, Milletimizin, tüm çalışanların, emekçiklerin, işçilerimizin başı sağ olsun. Yaşadığımız en büyük facialardan birisini iki gündür yaşıyoruz. Öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet ve ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ben oraları biliyorum o ocaklara indim. Bu madenlerin içine girdik ve sonuna kadar ilerledik. Üzülmemek elde değil çok zor bir iş madencilik. Bunu yaşayan ve gören bilir. İnsanlar helal ekmek için çok ağır şartlarda çalışıyorlar” dedi.

          Ciddi şekilde tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Başkan Güvenç, “Sonuçta çok üzgünüz söylenecek söz bulamıyoruz. Biran önce inşallah yaralılar sağlığına kavuşur. Biran önce gereken yapılır diye ümit ediyorum. Allah rahmet eylesin milletimize başsağlığı versin tekrarını göstermesin bizlere” dedi.
         Manisa’daki madenlerde çok sayıda maden işçisinin çalıştığını aktaran Başkan Güvenç, “Soma’da çalışan beş binin üzerinde maden işçisi ve çok maden ocağı var. Çok yerin altına yaklaşık 250 metre yerin altına inilen 2 km uzayan galeriler var. İşin tabiatı gereği çok zor bir iş maden işçiliği” dedi.

         Maden ocaklarıyla ilgili Yönetmeliklerde çok önemli tedbirler bulunduğunu sözlerine ekleyen Başkan Güvenç, “Ben hepsini o dönem gezdim baktım aksayan yerler nerelerde olabilir. İlgili müfettişleri çağırdık tedbirler alındı. Ama maalesef çok küçük bir hata, ihmal kıvılcım işin tabiatı gereği büyük facialara sebep olabiliyor. İnşallah bir daha tekrarlanmaz ve hatalar minimize edilir. Gerekli tedbirler azami şekilde alınır diyorum. Herkes gibi, tüm insanlar gibi, bütün vatandaşlarımız gibi gerçekten çok üzgünüm. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, milletimize ve çalışanlarımıza başsağlığı diliyorum” dedi.

          Şanlıurfa olarak yardım kampanyası başlatabileceklerini dile getiren Başkan Güvenç, “Başbakanımız gerekli ziyaretleri yapacak. Kimsenin de şundan şüphesi olmasın artık devletimiz, hükümetimiz bu gibi facialarda anında olay yerine intikal edebiliyor. Teknik donanımımız ve kurtarma ekiplerimiz çok iyi. İletişim kurabiliyoruz. Van olayını biliyorsunuz 24 saat geçmeden sıcak yemek çıkarılabildik. Gerekli müdahaleler yapıldı. Orda da mutlaka bütün ilgili Bakanlıklarımız, AFAD Başkanlığımız müdahalelerini yapıyor. Milletimiz gereken ilgiyi gösterecek ama ne yaparsanız yapın büyük bir faciayla karşı karşıyayız  ve bu tür facialar maalesef dünyanın birçok yerinde zaman zaman olabiliyor. Bunun üzerinde düşünmek, bunun üzerinden siyaset yapmamak, provokasyon yapmamak lazım. Allah rahmet eylesin çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ekinci’den başsağlığı mesajı
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci dün Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen yangın sonra hayatlarını kaybedenler için bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Yazılı bir açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dün Manisa’nın Soma ilçesinde saat 15:30 sıralarında kömür madeni ocağında çıkan yangın sonucu yaşanan acı olaydan sonra yaşamlarını yitiren onlarca kardeşimizin, bizleri derinden üzdüğünü söyleyen Başkan Ekinci, ‘Yerin metrelerce altında çalışıp evlerine ekmek götürmek için mücadele veren ve dün gelen acı haberle hayatlarını yitirdiklerini öğrendiğimiz Somalı kardeşlerimizin ölümü bizleri derinden üzmüştür…

Yaşanan olayın ülke genelinde herkesi yasa boğmuştur. Yaşamlarını yitiren kardeşlerimize Allah
‘tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabırlar dilerken, yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum.’ ifadelerini kullandı.


HARRAN ÜNİVERSİTESİ SENATOSU
13 Mayıs 2014 Salı günü Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan elim kaza, Üniversitemizin tüm mensuplarını derinden üzmüştür. Bu kazada, hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, başta kederli aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Maden ocağında mahsur kalan yurttaşlarımızın bir an evvel sağ salim ailelerine kavuşmalarını ümit ediyoruz. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 15 Mayıs 2014’de başlayacak olan “15. Bahar Şenlikleri”ni, bu büyük acıdan dolayı iptal ediyor; Aziz Milletimizin böyle acıları bir daha yaşamamasını Yüce Allah’tan temenni ediyoruz.


Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sıtkı AKGÜL
 SOMA KÖMÜR İŞLETMELERİ MADEN OCAĞINDA MEYDANA GELEN OLAYDA HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZA ALLAH'TAN RAHMET, KEDERLİ AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI VE SABIR, YARALANAN VATANDAŞLARIMIZA ACİL ŞİFALAR DİLERİM.
 
MADEN İÇERİSİNDE KALAN VATANDAŞLARIMIZIN SAĞ SALİM ÇIKARAK AİLELERİNE KAVUŞMALARINI TEMENNİ EDERİM. MİLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN.

Başkan Ertekin'den Başsağlığı Mesajı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin mesajında, " Somalı kardeşlerimizin acılarını paylaştığımızı samimi duygularımızla ifade ediyoruz. Şehit olan madenci kardeşlerimize, Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Soma halkına başsağlığı diliyor, mahsur durumda olan madenci kardeşlerimizin ise bir an önce sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz" dedi

BAŞKAN KAYA’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Soma’da maden ocağında çıkan yangın sonucunda hayatını kaybedenler için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Soma’da maden ocağında meydana gelen yangın sonucunda hayatını kaybedenler için başsağlığı yayımlayan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, mesajında; Soma’da bulunan maden ocağında trafo patlaması sonucu çıkan yangında 200’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği facianın Türkiye’yi yasa boğuğunu ifade eden Başkan Kaya;  “Yerin metrelerce altında çalışıp evlerine ekmek götüren maden işçilerimizin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ailelerine sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza Allah sabırlar versin.” diye konuştu.

19 Mayıs  etkinlikleri iptal edilidi.
Gençlik Hizmetleri  ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Soma'da meydana gelen maden kazasından hayatı kaydeden işçiler için taziye mesajı yayımladı. "Türkiye, tarihi boyunca yaşadığı acı olayların üzerinden her seferinde başarıyla gelmiş, milletimiz bizleri sarsan matemlerin tamamında en içten dayanışma duygularıyla el ele vermiş, bu elim süreci sağduyulu bir şekilde birlikte aşmıştır. Manisa'da kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı, yaraları kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Bu tür olayların bir daha hiç yaşanmaması en büyük temennim. Allah, bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın."  Bu elim kaza sebebiyle 19 Mayıs kutlamaları kapsamında ilimizde yapılacak olan etkinliklerimiz iptal edilmiştir.

Abdulkadir Harahan Kütüphanesi müdürü Eyyüp Azlal

Acımız büyük,.. Manisa-Soma'da maden yatağında hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor. Acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

 TMMOB basın açıklaması
Manisa'nın Soma İlçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın ve ardından yaşanan göçükte birçok işçinin mahsur kaldığını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz, Madenci arkadaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
TMMOB Maden Mühendisleri odası Genel Başkanımız Ayhan Yüksel, Odamız eski Genel Başkanı Mehmet Torun, Odamız II. Genel Başkanı H. Can Doğan, Denetleme Kurulu Üyesi A. Murat Tekin, Odamız eski Genel Sekreteri Cemalettin Sağtekin ve İzmir Şubemizden bir ekip olay yerine hareket etmiştir.

Haliliye Belediye Meclis Üyesi Metin Çadırcı:

Manisa Soma'da Hayatını kaybeden Madencilere Allah'dan rahmet diliyorum.


Mustafa Arısüt Gazete İpekyol'un Yayın Yönetmeni;

Ülkede uzun süredir bir felaket yaşanmamıştı. Bu çok ağır oldu. 201 ocağa ateş düştü. Rabbim yakınlarına sabır versin.

Bekir Eğilmez, Sosyal Medya Aktivisti;

Soma bugün yüreğimizin Somalisi.... Nafakası için toprağa gömülen Somali Yüzlü Soma'lı emekçilere Allahtan Rahmet diliyorum...

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.