banner2
Öne Çıkanlar Harran Üniversitesi ak parti Urfa İbrahim Tatlıses Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'dan Kuveyt'e çıkartma yaptılar

Kuveyt Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Uğur Başbuğ, Kuveyt İnsani Yardımlaşma Derneği Direktörü Halid Mubarek El Şamri, Said Yardım Derneği Temsilcisi Mahmood Al Aouiss ve Nejat Yardım Derneği temsilcileri tarafından karşılanan heyet, üç gün sürecek ziyaret boyunca Kuveyt’te çeşitli kuruluşlar ve emirlik yetkilileri ile görüşmeler yapacak.

İki ülke arasında tarihi ve kültürel birçok bağın bulunduğunu, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ülkemize gelen mazlumların yanında yer alan Kuveytli hayır sahiplerinin katkılarının çok anlamlı olduğunu belirten Vali Erin, “Türkiye Cumhuriyeti, kendisine sığınan bu mazlumların her türlü ihtiyacını karşılayacak güç ve kudrete sahiptir. İlimizde başta eğitim olmak üzere her alanda büyük yatırımlar yapılıyor. Ancak Kuveytli kardeşlerimizin bu katkıları yaparak iki ülke arasındaki bağları kuvvetlendirme, kardeşliğimizi pekiştirme çabaları takdire şayandır. Bu yapılanlar, yardımlaşmadan öte büyük anlam taşımaktadır. Ziyaretimiz süresince Kuveytli kardeşlerimizle yapacağımız görüşmelerde hem birlikte daha neler yapabiliriz diyerek istişarede bulunacak hem de Şanlıurfa’nın ekonomik potansiyellerini değerlendirme imkânı olan yatırımcıları şehrimize davet edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa'yı anlatma imkanı bulduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Şanlıurfa heyeti olarak Kuveyt’te Kuveyt iş adamlarıyla inşaat, tarım ve sanayi konularında bir araya geldik. Şehrimiz için faydalı görüşmelere devam ediyoruz."  dedi

Şanlıurfa’da, başta eğitim çağındaki Suriyeli öğrencilerin eğitim göreceği 30 kadar okulun yapımı için protokol imzalayan ve bir yıl içerisinde 3 okul ve bir yurdu hizmete sunan Kuveytli hayırseverlerin daveti üzerine gerçekleşen ziyarette; başta Suriyeli muhacirlerin sorunlarını çözmeye yönelik çözüm önerileri, Kuveyt Emirliği’nin talimatlarıyla yapılan insani yardımların koordinasyonu ve ekonomik işbirliği konuları görüşülecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.