banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Şanlıurfa Büyükşehir İşçilerle toplu sözleşme imzaladı

Yapılan Toplu İş Sözleşmesi gereği her işçinin günlük yevmiyelerine seyyanen 9 TL  zam yapıldı. Ayrıca ikramiyelerde dâhil edildi.

 

Toplam ikramiye bazında 97 yevmiye ikramiyeye 9 TL ücret zammı yapıldı. Aylık 38 yevmiye maaş ve ikramiye birlikte ödenmektedir. Ortalama % 12.08 oranında artış yapılarak 38X9=342,00 TL kişi başı aylık zam yapılmıştır. Buna ayrıca en düşük yevmiye alan işçi ile en yüksek yevmiye alan işçi personel arasında sosyal adalet sağlanmıştır. En düşük yevmiye ile çalışan işçi 38,60 TL yevmiye almaktaydı.

Yapılan zamlar ile günlük (9 TL seyyanen ve kıdem zammı) 3 yılın sonunda 67,76 TL’ye ulaşmıştır. En düşük yevmiye ile çalışan işçiye verilmiş olan 3 yılın yüzdelik artışı % 70’e tekabül etmektedir. En yüksek yevmiye alan işçi 142,00 TL almaktaydı. 3 yılın sonunda (9 TL seyyanen ve kıdem zammı) dâhil 180,00 TL’ye ulaşmıştır. Bu zamların toplamı 3 yılın sonunda % 27’ye tekabül etmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal adaleti sağlamak adına yapmış olduğu toplu iş sözleşmesiyle tarihinin en güzel sosyal adaletini sağlayan toplu iş sözleşmesi gerçekleşmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.