banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şam'da bombalı saldırılar!
Devlet televizyonu, saldırıda bazı bakanlarla üst düzey komutanların toplantı yaptığı sırada bir güvenlik binasının hedef alındığını belirtti.
Şam'daki patlamanın bilançosu netleşiyor
Güvenlik Zirvesi'ne düzenlenen saldırıda, Esad'ın bir yardımcısı ile iki bakan, bir bakan yardımcısı ve iki üst düzey istihbaratçı öldürüldü

Şam'daki güvenlik zirvesine düzenlenen bombalı saldırıda, devlet başkanı Esad'ın askeri işlerden sorumlu yardımcısı Hasan Türkmani, Savunma Bakanı Davud Raciha, İçişleri Bakanı Muhammed Şaar, Savunma Bakan Yardımcısı ve aynı zamanda Esad'ın kızkardeşinin kocası Asaf Şevket ile istihbaratın iki önemli ismi Muhaberat Soruşturma Başkanı Hafız Mahluf ve Hişam Bahtiyar öldürüldü.

Hizbullah yanlısı El Menar TV, saldırının hemen sonrasında, İçişleri Bakanı Muhammed Şaar'ın öldügğünü açıklamış, Suriye TV'si de bunu vermiş ama haberi daha sonra geri çekmişti. Son gelen haberler ağır yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Şaar'ın da öldüğü yönünde.

En az 15 kişinin öldüğü öne sürülen saldırının nashl gerçekleştiği ise halen kesinleşmedi. Ama Özgür Suriye Ordusu komutanı Riyad el Esad, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini ve intihar bombacısı ile değil, binaya bomba yerleştirerek yaptıklarını duyurdu.

BATI BASINI BAKANIN HIRİSTİYANLIĞINI ÖNE ÇIKARDI

Suriye'nin kalbinde gerçekleşen intihar saldırısında hayatını kaybeden Savunma Bakanı'nın Hıristiyan olması batı medyasının başka bir yüzünü de ortaya koydu. Bakanın Hıristiyan olduğunu öne çıkaran batılı haber ajansları ve gazete siteleri saldırının "radikal dinciler" tarafından yapıldığını iddia ettiler. Batı medyasının özellikle "radikal dinciler" vurgusunu yapmaları ve bunu ilk kez yapmaları dikkat çekti.
Kaynak Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.