banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Rusya: Türkiye ile önemli ortak projeleri iptal edilebilir

Sınır ihlali yapan Rus uçağının düşmesiyle başlayan gerilim sürerken Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'yle önemli ortak projelerin iptal edilebileceğini söyledi.

Uçağın düşürülmesini ‘suç niteliğindeki düşüncesiz eylemler’ olarak niteleyen Medvedev, bunun 3 sonuca yol açtığını söyledi.

Bu eylemin ilk olarak Rusya-NATO ilişkilerinde tehlikeli bir tırmanışa yol açtığını belirten Medvedev,  ikinci olarak Türkiye’nin bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdiğini ileri sürdü.

Üçüncü olarak da, ekonomi ve siyasi alan dahil Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin zarar gördüğünü belirten Medvedev, bu zararı telafi etmenin zor olacağını ifade etti. Medvedev, buna bağlı olarak bu eylemin bir dizi ortak projenin iptal edilmesi ve Türk şirketlerinin Rus pazarındaki pozisyonlarını kaybetmesi gibi doğrudan sonuçları olabileceğini söyledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.