banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Rusya: NATO ve Arap Birliği Suriye'yi vuracak
Rusya Savunma Konseyi Başkanı Nikola Patrushev’e göre, NATO ve Arap Birliği ülkelerinin Suriye’yi askerî olarak işgal etmeye hazırlandığını açıkladı.

Patrushev’e göre NATO üyesi olan Türkiye bu noktada anahtar rol oynuyor.

Türkiye ile ABD’nin Suriye’de uçuşa yasak bölge için gerçekleştirilecek askerî müdahalenin diğer bir amacı da Suriyeli direnişçileri korumak olduğunu belirten Patrushev; “Biz NATO ve Arap Birliği’nin Libya örneğinde olduğu gibi Suriye’ye askerî operasyon için hazırlandığı bilgisini alıyoruz,” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton dün yaptığı açıklamada, Arap Birliği gözlemcilerinin ülkedeki şiddetin durdurulması için etkili olamadığının altını çizmişti.

Uzun süre Rus iç istihbarat Servisi FSB'nin başkanlığını yapan ve şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı olan Nikolay Patruşev, batının Suriye'ye muhalefete baskı yaptığı için değil, İran ile ittifakı sona erdirmediğini için baskı yaptığını savundu.

Sovyetler Birliği'nden beri Suriye ile geleneksel dostluk ilişkilerine sahip olan Rusya, Libya'daki senaryonun burada da tekrarlanmasına karşı çıkıyor.
Dunyabulteni.net

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.