banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Rüşvet vermeyene kırmızı bölge zulmü

İstanbul gümrüğündeki rüşvet operasyonunda gözaltına alınanların sayısı 35e yükselirken, yolsuzluğun nasıl yapıldığı konusunda detaylı bilgiler geliyor. Alınan rüşvetler havuzda toplanıp haftada bir paylaştırılmıyormuş!

İddialara göre, gümrükte görevli müdür ve memurlar, rüşvet vermeyen firmaların ürünlerini, malların depolandığı kırmızı bölgeye çekip parayı alana kadar burada bekletiyordu. Rüşvet geldiğinde de kırmızı bölgedeki mallar yeşil bölgeye alınıyor ve işlemleri yapılarak gümrükten geçiriliyordu. Memurlara haftalık asgari rüşvet kotası koydukları belirtilen gümrük müdürleri, alınan rüşvetleri bir havuzda toplayarak haftanın belli bir günlerinde bu paraları paylaştırıyordu.

Geçtiğimiz cuma günü gümrüklere yönelik yapılan operasyonda İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi E., İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürü Coşkun C. ve Atatürk Havalimanı Kargo Terminali Müdürü Hayrettin E. ile birlikte 35 kişi gözaltına alındı. İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Lütfi E.ye rüşvet paralarını, çantacı diye tabir edilen bir gümrük memurunun teslim ettiği öne sürüldü. Firmalardan rüşvet alan gümrük müdürlerinin, memurlara haftalık asgari rüşvet kotası koydukları iddia edildi. Her memurun belirlenen rüşvet kotasını doldurması istenmiş.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı teknik ve fizikî takip sırasında, rüşvet aldığı öne sürülen müdür ve memurlar polis kamerasına da yakalandı. Gümrüklerde dönen rüşvet sirkülâsyonunun yüksek meblağlarda olduğu ve tam olarak ne kadar rüşvet alınıp verildiğinin belinlenemediği kaydedildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan İstanbul Kaçakçılık İstihbarat ve Narkotik Gümrük Muhafaza Müdürü Coşkun C.nin reşvetten dolayı suçlanmadığı belirtildi. Coşkun C.nin polisin yaptığı soruşturmadan haberdar olduğu ve şu anda gözaltında bulunan zanlılara gidip, Polis sizi teknik takibe almış. Kendinize dikkat edin. diyerek uyarması nedeniyle örgüte yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı aktarıldı. Serkan Sağlam / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.