banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Rotamız Filistin Dualarla yoluna devam ediyor

İnsan Hakları ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' isimli kampanyası çerçevesinde bugün Gazze'ye gidecek olan vakıf üyeleri, Kepez Erdal Öner Spor Salonu'nda birlikte namaz kıldılar.

Namazın ardından Afganistan'da 10 gün önce düşen uçakta hayatını kaybeden İHH Asya Temsilcisi Faruk Aktaş ile İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından açıklamada bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım,
Gazze'de yaşayan yardıma muhtaç insanlara umut vermek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. "Zulme uğrayan Hristiyan da olsa Yahudi de olsa yine yardıma gideriz' diyen Yıldırım, "Biz adaletin ve barışın taraftarıyız. Çünkü biz vicdan sahibiyiz. İnşallah Filistin'e uygulanan ambargo kalkacak. Sonuç olarak ya Bedir'i ya da Uhud'u yaşayacağız.

Belki de de Hudeybe'yi yaşayacağız. Ama hiç tereddüt etmeyin sonuç zafer olacak" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 'Her millete ayrı muamele yapacağız' açıklamasında bulunduğunu öne süren Yıldırım, "Limanda hazırlık yapmışlar. Bizi tutuklayıp o limana götürüp Filistin ve Arapları uzun süre tutmak, bizi de sorgulayıp bırakmak istiyorlar. Onlar biz yola çıktığımız zaman, hiçbir kardeşimizi geride bırakmayacağımızı bilmiyorlar. Biz ya hep ya hiç sloganı ile yola çıktık. Yunanlılar, İngilizler, İrlandalılar, Kosavalılar, Bosnalılar, Avusturyalılar, Tatarlar, Kuveytliler, Cezayirliler, Malezyalılar ve Endonezyalılar hepsi bizimle beraberler.

Bir kardeşimizi bile feda etmeyiz. Ettirmiyeceğiz. Çünkü direneceğiz ve direniş kazanacak, bundan hiç tereddüdüm yok. Hiçbir limanı kabul etmiyoruz. Ne İsrail limanı ne de Mısır limanı, hedefimiz Gazze limanı. İlla Gazze, illa Gazze" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından onlarca otobüsün katıldığı konvoy Antalya Limanı'na geldi. Burada yakınları ile vedalaşan vakıf üyeleri dualar ve sloganlar eşliğinde 'Mavi Marmara' isimli gemiye bindiler.



Geminin bu gece yola çıkacağı ve Akdeniz'in ortasında bekleyen 8 gemi ile buluşup Gazze'ye hareket edeceği belirtildi.

Gazze'ye gidecek olan 'Özgürlük Filosu' olarak adlandırılan yardım filosunda Türkiye'den 3, İngiltere'den 2, İrlanda, Cezayir, Kuveyt ve Yunanistan'dan birer olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor. İnsan hakları savunucuları, doktorlar, gazeteciler ve milletvekillerinin de bulunduğu gemilerde toplam 10 bin ton ağırlığında ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, oyuncak ve gıda malzemeleri yer alıyor.

GERGİNLİK ARTIYOR

İsrail 9 gemiden oluşan konvoya önce "geri dönün" çağrısı yapacak, ardından gerekirse komandolarını gemilere çıkartacak.

Amaç, konvoyu Aşdod limanına yönlendirmek.

İsrail, "Yardımı buradan biz dağıtalım, konvoydakileri gerekirse ülkelerine gönderelim" diyor.

Aşdod'da konvoyu karşılamak, hatta belki alıkoymak için gerekli önlemler alınırken, konvoydaki aktivistler, geri adım atmamakta kararlı: "Burası uluslararası sular, İsrail'in müdahale hakkı yok. Zaten insani yardım götürüyoruz."

Türkiye'den İnsani Yardım Vakfı'nın liderlik ettiği gönüllüler, "Amacımız belli" diyor, Gazze'deki insani duruma dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.