banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Romanyalı Eğitimciler Balıklıgöl’e hayran kaldı

ile Romanya’nın Targu Jiu kentinden Casa Corpului Didactic’in koordinatörlüğünde yürütülen “Eğitim Merkezlerinde Kalite Yönetim Sistemlerinin Geliştirilmesi” adlı Comenius Bölgesel Ortaklıklar Projesi’nin ilk toplantısı 20-25 Ekim 2013 tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilmiş olup, İlimizde bulunan Romanya’lı ortaklarımız Vali Yardımcısı Cengizhan YILMAZ ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İLCİ’ yi makamlarında ziyaret ederek ilimizin eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alıp ülkelerinde uyguladıkları eğitimle ilgili bilgilendirmede bulunmuşlardır.

Romanyalı ortaklarımız ayrıca projede yerel ortak olarak yer alan Esentepe İMKB Anadolu Lisesi, Özel Doğa Koleji Ortaokulu, Şehitlik Anaokulu ve TEMSEN Şanlıurfa Şubesi’ni de ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerle tanışma fırsatı bulup, sınıf içi gözlemlerde bulunmuşlardır.

2 yıl sürecek olan projenin amaçları şu şekilde sıralanabilir:

- Okullarda kalite yönetim sistemlerinin önemini kavratmak,

- Okullarda kaliteyi arttırmak amacıyla ortak ve etkili bir sistem gelişmek,

- Okul paydaşlarının, okulun yönetim sürecine dâhil olmasını sağlamak,

- Anadil ve yabancı dil öğrenmeyi, kültürel anlayış ve kişisel değerlerin gelişimi için bir uyarıcı olmasını sağlamak,

- Öğretmenlere uluslararası proje, toplantı ve değişim imkânı sağlayarak daha geniş bir eğitim perspektifi sağlayarak kişisel gelişimlerine katkı sağlamak,

- Kültürlerin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamak,

- Ortaklar arasında diyalogu geliştirmek.

 

Proje çalışmalarının yanı sıra ilimizde yer alan tarihi ve kültürel mekanlar da ziyaret edilerek, şehrimizin güzellikleri de ortaklarımıza gösterilmiştir.

 

Proje boyunca ortaklar, yerel faaliyetler ve karşılıklı ziyaretlerle belirtilen amaçlar doğrultusunda çalışarak eğitime katkı sunma adına gerekli çalışmaları yürüteceklerdir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.