banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Resamlar Mavi Marmara'yı çizdiler

Mavi Marmara Gemisi anısına düzenlenecek olan Yaşamın Bedeli Resim Sergisi 27 Mayıs 2011 Cuma Günü  saat 17:00’de açılacak ve 29 Mayıs 2011 Tarihine kadar  Balıklıgöl Rızvaniye Külliyesi’nde gerçekleşecek.

 

Araştırmacı Yazar- Ressam Muharrem Çelik, Ressam Hüseyin Akbulut ve Ressam İlyas Gül tarafından hazırlanan sergiye geçtiğimiz yıl Filistin’e yardım götüren Mavi Marmara Gemisi ve gemide şehit olan kardeşlerimiz anısına düzenleneceği bildirildi.

 

Sergiye yoğun bir ilginin olacağını söyleyen Ressam Muharrem Çelik, çalışmalarla ilgili hemen hemen son aşamaya geldiğini vurguladı. Serginin açılışını Mavi Marmara gemisinde ki Urfalı Gaziler ile Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından yapılacağı planlanmaktadır.

 

Sergiye onbinlerce kişinin davet edileceğini vurgulayan sanatçılar, amacımız insanlığın yaşamı için hayat götüren kişilerin hayatına kıyan Siyonist İsrail’in yaptıklarını sanat yoluyla dünyaya duyurmaktır diye görüşlerini bildirdi. Ressam Muharrem Çelik bu çalışmaların yaklaşık dört ay önce başladıklarını hedeflerinde İstanbul’da sergi açmak olduğunu ancak şartların müsait olmadığından dolayı bu sergiyi Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da açmayı daha anlamlı bulduklarını söyledi.

 

Benzeri çalışmaların ileriki dönemlerde başta şehit ailelerin bulunduğu illerde yapmak üzere Anadolu’nun  birçok kentinde yapmayı düşündüğünü söyledi. Sanatçı yaşadığı dünyayı iyi bilmek zorunda olup gelişen olaylara duyarsız kalmamak durumundadır. Sanatçının amacı toplumuna meşale olmak onlara yol göstermektir.

 

Dünyadaki her türlü yanlış gidişatın önüne geçmektir diyen Ressam Muharrem Çelik biz üç arkadaş Allah’a, şehitlerimize, milletimize ve vatanımıza olan sorumluluğu yerine getirmeye çalıştık. Fırçamızla duygu ve düşüncelerimizi tuvallere aktardık. Umarım bu sanat eylemimizle Filistin’deki kardeşlerimizin yaralarına merhem olup üzerlerine çöken kara bulutların son bulmasına vesile oluruz dedi. Yaşamın Bedeli Resim Sergisi’ni Urfadaki tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları ile basın mensupları, sanatçılar ve halkımız davetlidir dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.