banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

PKK'nin suikast timinin başındaki 2 kişi yakalandı iddiası

Kobani’de ki çatışmalarda yaralanan ve sahte kimlikle Türkiye’ye girişleri sağlanarak tedavi için Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki PKK kamplarına götürüldükleri belirtilen 2 üst düzey PKK militanının Diyarbakır’da yakalandıkları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, bu şahısların tedavi için götürüldükleri PKK’nin Lice’deki kampında tedavi edildiği,  daha sonrada Diyarbakır’a gönderilerek istihbarat çalışması yapan ekibin başına geçtikleri belirtildi.

Kobani bahanesiyle bölgeyi kaosa çekmeye çalışan PKK/HDP’nin bilgisi dâhilinde 1 Kasım öncesi bölgeye gelen Serxwebun kod adlı A.K ile Merwan kod adlı C.Y’nin, Diyarbakır’da özellikle mütedeyyin kişilere yönelik tespit çalışmaları yapmak, bunun yanı sıra işadamları, Hâkim ve Savcılar, üst düzey polis ve askerlerin adresleri, işe gidiş geliş güzergâhları, işyeri adresleri hakkında istihbarat çalışma yaparak bunlara yönelik suikast girişiminde bulunacaklardı.

Amaçlarının, 1 Kasım günü Kobani bahanesiyle yapılacak olan gösterilerde kaos ve kargaşa ortamı oluşturarak önceden belirledikleri kişilere suikast düzenlemek olduğu öğrenilen 2 PKK’lının,  polisin takibi sonucu 26 Ekim 2014’te yakalandıkları belirtildi.

Sahte kimlikle Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilen 2 PKK’lının sorguları sonrası tutuklanarak cezaevine konuldukları belirtildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.