banner2
Öne Çıkanlar PKK Sacha Boey Gökhan Gökmen Suruç mazhar bağlı

PKK ve IŞİD baskınlarında 251 gözaltı

Başbakanlık Koordinasyon Merkezinden yapılan açıklamada, 13 ilde PKK ve IŞİD'e yönelik düzenlenen baskınlarda 251 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suruç'taki bombalı saldırının PKK ve yan unsurları ile marjinal sol örgütler tarafından suiistimal edildiği belirtilen açıklamada, örgütlerin verdikleri talimatlar sonucunda birçok ilde kamu düzenini ve vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik eylemler gerçekleştirildiği ve 5 güvenlik görevlisinin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada son gelişmelere çerçevesinde 24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü örgütlerin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu belirtilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapıldığı kaydedildi.

Yapılan baskınlarda şu ana kadar örgüt mensubu olduğu belirtilen toplam 251 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.