banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haberleri FETÖ Nihat Çiftçi PKK Sanlıurfa

PKK Şengal'de kamu binalarını işgal ediyor

Peşmerge güçlerinin Şengal’in kontrolünü ele geçirmesinin ardından bazı kamu binalarını işgal eden PKK’nin binalardan çıkmamakta direndiği belirtildi.

Şengal’deki Peşmerge güçlerinin komutanlarından Kasım Şeşo, PKK’nin kamu binalarından çıkmamak için her gün yeni bahaneler ileri sürdüğünü belirterek PKKnin bu tavrından dolayı kamu çalışanlarının halka hizmet veremediğini söyledi.

Şeso, KDP’nin resmi sitesinde yer alan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Şengal kurtarıldıktan sonra PKK kamu binalarını zapt etti ve hâlâ o kamu binalarını terk etmiş değil. PKK’nin kamu binalarından çıkmaları istendi ve onlar da kamu binalarından çıkacaklarını belirttiler. Fakat her defasında kamu binalarından çıkmamak için yeni bir bahane uyduruyor ve kamu binalarından çıkmıyorlar.”

PKK’nin bir an önce kamu binalarını terk etmesi gerektiğini belirten Şeso, “Kamu binaları ne bir partinin ne de siyasi bir tarafın mülkü değildir. Kamu binaları halkın ve hükümetin binalarıdır. Bundan dolayı PKK’nin binaları terk etmesi gereklidir. PKK’liler kamu binalarından çıkmayana kadar kamu binaları halka hizmet veremeyecekler.” dedi.

Konu hakkında daha önce açıklama yapan Ezidi Kürtler Temsilcisi Seydo Çeto da PKK’nin kamu binalarını zapt ettiğini ve karargâh olarak kullandığını söylemişti.

PKK’nin kamu binalarını terk etmesini istediklerini fakat onların bu konuda Bağdat’ın kararını beklediklerini söylediğini aktaran Çeto, hem Hewlêr (Erbil) hem de Bağdat’ın birlikte bir karar verip buna bir çözüm bulmalarını istediklerini dile getirmişti.

Şengal, peşmerge güçlerinin eline geçtikten sonra silahlı PKK’liler şehir merkezine inip 7 kamu binasını işgal etmişti. Kürdistan yönetiminin tüm uyarılarına rağmen binalardan çıkmayan PKK’liler, Bağdat yönetimi tarafından binaları terk etme hususunda bir talep gelmeyene kadar işgali sürdüreceklerini belirtmişlerdi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.