banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Pijan aşiretinde barış birlikteliği

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde 2000 yıllarında Pijan aşiretine mensup Şahin aileleri arasında başlayan ve aynı aileden bir kişinin öldürülmesiyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

15 yıl önce bir kişinin ölümüyle başlayan husumetin ardından aile arasında başlayan kan davasının başka ölümlere yol açmasını önlenmek için ilçenin ileri geleni Yahlizade, taraflar arasında girişimlerde bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Abdulkadir Yahlizade kendi köyü olan Yeşilce köyünde kıl çıdarlar açarak barış yemeği düzenledi.


Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı barış yemeğinde Yahlizede, Barış ve kardeşliğe vurgu yaptı. Kanın kanla yıkanmayacağını belirten Yahlizade; "Bu coğrafya, bu huzur ortamı bu tür hadiselerle anılmak istemiyor. İslami emir ve yasakları yaşayan siz değerli insanlar, cahiliye toplumların davası olan kan davaları artık son bulacak. Buna benzer hadiseler toplumun önde gelenlerin katkısı ile geride bırakacağız” dedi.

 

Haber: Ahmet Akbaş 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.