banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Peşmerge, ÖSO ve PYD komutanları Kobani'de buluştu

Kobani’ye giren peşmerge güçleri, kentte IŞİD terör örgütüne karşı mücadele eden ÖSO ve PYD ile bir araya geldi. Kentin batısında karargah kuran peşmerge farklı noktalarda mevzilenerek IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı.

3 KOMUTAN BİR ARADA
Star gazetesinden Şeyhmus Çakan, peşmergenin Kobani’ye geçtikten sonra ÖSO ve YPG güçleriyle yaptığı ilk toplantı sırasında çekilen fotoğraflara ulaştı.

 

ÖSO Komutanı Abıd Cebbar Ekidi, Peşmerge Komutanı Ahmed Gerdi ve PYD’nin Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen ilk kez bir araya geldi.

"IŞİD'İ KISA SÜREDE BASTIRDIK"
Komutanların toplantısında IŞİD operasyonları üzerinde görüş birliğine varıldı. Ahmed Gerdi, “YPG’yle aramızda güçlü bir işbirliği var. Çatışmalara katıldık, IŞİD’i kısa sürede bastırdık ve silahlarına el koyduk” dedi.

GENİŞ ÇAPLI SALDIRI HAZIRLIĞI
Geniş çaplı bir saldırıya hazırlandıklarını ifade eden Gerdi, YPG ve ÖSO ile aralarında güçlü bir işbirliği olduğuna dikkat çekti.

Kobani Kantonu Özsavunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, gelen Peşmergeleri kutladıklarını belirterek, buluşmayı tarihi bir gün olarak niteledi. Hesen, “Öncelikle gelen bütün Peşmergelere hoş geldiniz diyorum. Gelişiniz bütün Kürt halkını sevindirdi. Bugün tarihi bir gündür” dedi.

"IŞİD YOK OLANA KADAR KOBANİ'DEYİZ"
PYD ve Peşmerge güçleriyle yaptıkları toplantıyla ilgili bilgi veren ÖSO Komutanlarından Hacı Abdullah ise Kobani’deki silahlı güçlerinin birlikte hareket ettiğini vurgulayıp şunları söyledi:

“IŞİD yok olana kadar Kobani'deyiz. Düşmanlarımız bizi bir araya getirdi. Kanımızı ve canımızı da vermeye hazırız. Hedefimiz düşmanları bu topraklardan çıkarıp, evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların tekrar topraklarına dönmesini sağlamaktır.”

Anahtar Kelimeler:
PYDÖSOKobaniPeşmerge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.