banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Urfa Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Paralel yapıya itirafçı polis darbesi

35 yıllık yapılanmalarıyla devletin en kritik dehlizlerine sızan paralel örgütün 17 ve 25 Aralık operasyonlarının ardından uğradığı kan kaybı devam ediyor. İstanbul Emniyeti'nde görev yapan ve uzun bir süreden beri yapının içerisinde olduklarını ifade eden, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 9 polis, etkin pişmanlık yasasından yararlanıp itirafçı olmak için müfettişlere başvurdu. İtirafçı polisler, savcılığa verdikleri ifadede operasyon talimatının sinsile yöntemiyle kimler tarafından nasıl verildiğini, uzak durup katılmak istemeyenlerin nasıl ve nelerle tehdit edildiğini ve katılanlara neler vaat edildiğini bir bir anlattı.
İfadelerde yapının himmet adı altında yapıya üye bekâr polislerin maaşından yüzde 10, evli polislerin maaşından ise yüzde 5 oranında kesinti yapıldığının bilgileri yer alıyor. Polisler, yapının MİT krizi sonrası Başbakan'ı ve MİT Başkanı'nı yakın markaja alıp dinlemeye geçtiği ve "Bağlama" olarak adlandırılan montaj yöntemiyle birleştirilip medyaya servis edildiğini, aynı yöntemin Ergenekon soruşturmaları kapsamında dinlemeye alınan bir çok şahsa da uygulandığını ifade etti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı bünyesinde paralel yapıya yönelik olarak çok sayıda soruşturma bulunuyor. Soruşturmayı yürüten savcı tarafından şeması çıkarılan örgütün lideri olarak Fethullah Gülen'in göründüğü yapıya yönelik olarak sürdürülen ana soruşturma tamamlanan diğer soruşturmalarla birleştirilecek.
Ferit ZENGİN/SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.