banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Papanın imkansız görevi

Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, bugün İngilterenin başkenti Londrada temaslarda bulunacak.

Kraliçe 2. Elizabethin daveti üzerine İngiltereye dört günlük resmi ziyarette bulunan Papa, dün akşam geç saatlerde Londraya geldi. İngiliz Anglikan Kilisesi ile Vatikan arasında kimi zaman baş gösteren anlaşmazlıklara dikkati çeken İngiliz basını, Papanın bugünkü temaslarında Anglikan Kilisesi ile ilişkiler ve İngiliz toplumunda dinin rolü gibi konulara ağırlık vermesinin beklendiğini aktardı.

Papa bugün Anglikan Kilisesinin lideri Canterbury başpiskoposuyla görüşecek, ayrıca öğrencilere ve parlamentoya ayrı ayrı hitap edecek. Papanın buralarda yapacağı konuşmalarda, Katolik eğitimin değerine vurgu yapması bekleniyor.



Papa dün İskoçyanın Glasgow şehrinde yaptığı ve 10 binlerce kişinin katıldığı ayinde, İngiltereyi Hristiyan kökenlerine sadık kalmaya çağırmış, ayrıca sekülarizm ve ateizmin aşırı yorumlarına karşı uyarmıştı.

İMKANSIZ GÖREV



Papanın dün başlayan ve dört gün sürecek resmi ziyaretine, İngiliz gazeteleri geniş yer verdi.

Independent gazetesi, Papanın İngiltere ziyaretindeki amacını imkansız görev sözleriyle tanımlayarak, şunları kaydetti:

Papa 16. Benediktus tarihi ziyaretine İngiliz halkına daha ruhani bir yaşam tarzını benimsemeleri çağrısı yaparak başladı, ancak çocuk istismarı skandalı attığı her adımı gölgede bırakırken, Papanın bu mesajının yerini bulması imkansız gibi.

Times gazetesi, Papanın da istismar iddialarının öneminin farkında olduğunu, bu nedenle daha İngiltereye ayak basmadan, uçakta gazetecilere bu konuda açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre, Papa sübyancılığın bir hastalık olduğunu söyleyerek, Katolik Kilisesinin kurbanların adalet beklentisini yerine getiremediğini kabul etti.

İngiliz gazeteleri, ziyaretin çeşitli ülkelerdeki Katolik din adamları hakkındaki çocuk istismarı iddialarının gölgesinde yapıldığına dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.