banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Papa:

 

Yılbaşı kutlamalarının terk edilmesine yönelik son günlerde giderek artan tepkiler toplumun her kesimine yayılıyor.

Özelikle kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının halka yönelik olarak yaptıkları çağrı mahiyetinde ki açıklamalar olumlu karşılanırken, batıyı taklit amaçlı düzenlenen bu tip kutlamaların toplumu yozlaştırdığı ve özünden kopardığına dikkat çekildi.

“İnsanlarımızın adeta kimlik ve kişilik kodlarıyla oynandı “

Son olarak yaptığı basın açıklamasıyla olayın vahametine vurgu yapan Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, yılbaşı kutlamaları adı altında yapılan ve her yönü ile çirkefliğin ön plana çıkarıldığı kutlamalarda toplumun dini ve ahlaki değerlerinin tahrip edilerek insanların kimlik ve kişilik kodlarıyla adeta oynandığına vurgu yaptı.

“Birini taklit etmek onu övmenin en samimi şeklidir, taklitçiler taklit ettikleri milletleri asla geçememişlerdir.” ifadelerini kullanan Memiş, emperyalist batılı güçlerin İslam ümmetini geçmişte haçlı seferleri düzenleyerek yok etmeye çalışırlarken, bu gün strateji, metot ve siyaset değişikliği yaptıklarına vurgu yaptı.

Memiş,  “İslam Ümmetini, bu gün uyguladıkları  kültür emperyalizmi  yoluyla  yok etmeye çalışmaktadırlar. Ürettikleri birçok değer ve ürün Hristiyanlık dinine sonrada kattıklarıdır. Kendi dinlerini bozarken İslam inancını derinden sarsmak için uydurma günler üretmişlerdir.” dedi

“Müslümanlar yılbaşını Biz ’den daha iyi kutluyor”

Batı dünyasının yıllardır uyguladıkları metotta başarılı olduklarını ve bunun en belirgin alametinin ise Papa’nın itirafı olduğunu söyleyen Memiş, sözlerine şöyle devam etti.

“ Asrımızda Hıristiyan dünyasını temsil eden Papa’nın “Müslümanlar, yılbaşını Biz ’den daha iyi kutluyor” sözü; tüm Müslümanlar için hem bir ibret, hem de bir zillet vesikasıdır.  Müslümanlara, 'kurban kesiyorsunuz' diye karşı çıkan yobaz zihniyetin her yılbaşında yaptığı anlamsız hindi katliamı ve kesilen çam ağaçları ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Biz ayrı bir milletiz, ayrı bir ümmetimiz. Kitabımız, Peygamberimiz var. O kurallar içinde yaşamak ve tüm insanlığa bu minvalde örnek olmamız gerekiyor.”

“Geçtiğimiz yılın muhasebesini yaparak yeni yıla girelim”

Bu gece yapılabilecek en güzel amelin geçen yıl yapılanların muhasebesinin yapılması olduğunu belirten Memiş, son olarak, “Geçtiğimiz yılın muhasebesini yaparak günahlarımızın ve yaptığımız yanlışların farkında olmamız gerekir. Yeni yılda dünya ve ahiretimize yararlı olacak ülkemizin, ailemizin huzur ve refahına katkı sunacak eylem planını hazırlamamız gerekir” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.