banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Pamuk kirliliğine tedbir alınıyor

 Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu, pamuktaki kirliliği önlemek için çalışmalarını devam ettiriyor. Pamuk kirliliğini çözme konusunda kararlılığını sürdüren Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek’in de yer aldığı Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonu, belirli aralıklarla çırçır fabrikası sahipleri ile bir araya gelerek istişareler gerçekleştiriyor.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Çiçek, pamuk kirliliğini çözmek ve Şanlıurfa pamuğunun kalite standardını yakalaması için bütün imkânlarını seferber ettiklerini belirtti.

Pamuğun temiz toplanması yönünde üreticilere uyarıda bulunan Çiçek, makineli hasatta gece toplanan pamuklarda matlaşma meydana geldiğini ve mümkün olduğunca pamuğun gündüz toplanması gerektiğine vurgu yaptı. 

Çiçek, “Pamuk Kirliliğini Önleme Komisyonunu oluşturduğumuzdan beridir pamuğun temiz toplanması yönünde önemli gelişmeler oldu. Çiftçilerimizi bilgilendirmek için zaman zaman tarlalarda kontroller yaptık. Çalışmalarımızın sonucunu almaya başladık. Bizim üreticilerimizden ve sanayicilerimizden ricamız yaptığımız toplantılara katılım göstermeleridir. Bundan sonra bütün çırçır fabrikası sahiplerini bir araya getirerek birlik ve beraberlik içerisinde pamuktaki sorunları çözeceğimize inanıyorum.” diye konuştu. 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.