banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Pakistanın süslü kurbanlıkları!

Kına yakılan, rengarenk kurdele ve boncuklarla süslenen kurbanlıklar pazarlarda satışa çıkarılıyor.    

Pakistanlılar, aldıkları kurbanlıkları evlerine götürmeden önce sokak aralarında gezdiriyor. Bu sırada kurbanlıklara çocuklar çalgılarıyla eşlik ediyor. Kurbanlıklar deve ve öküz gibi büyükbaş hayvanlarsa üzerlerine çocuklar bindiriliyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayramı öncesi kırsal bölgelerden şehirlere getirilen hayvanlar kent meydanlarında kurulan pazarlarda satılıyor. Ekonomik dar boğazdan geçen ülkede hayvan pazarlarına ilgi geçen yıllara oranla azalmış görünüyor.

Büyük baş hayvanlar 1200-2000, küçük baş hayvanlar ise 100-250 TL değerinde bir fiyata satılıyor. Pakistanlılar daha çok inek, deve ve keçi gibi hayvanları kurban etmeyi tercih ediyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla cami ve evler de rengarenk ışıklandırılıyor.    

Bu arada, Pakistan Hilal Gözetleme Kurumu, bu yıl Kurban Bayramının 17 Kasımda kutlanacağını açıkladı. Ülkenin kuzeyinde Peştunların yoğun yaşadığı Hayber Paktunva eyaletinde bayram bir gün önce kutlanacak.    

Haber 7.com’dan  (alıntı, Mehmet Emin Kuş/ balıklıgöl.com  )

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.