banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Abdülkadir Barut Karaköprü ilçesi Göbekli

Öğrenci servis şirketleri komisyon uygulamasından şikâyetçi

Öğrenci taşımacılığı yapan Diyarbakırlı servis şirketleri, yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlattılar.

Servis şirketleri, görev yaptıkları okullardaki idarecilerin komisyon adı altında kendilerinden 150 bin TL civarında para aldıklarını ve bu durum nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Komisyon parası alma uygulamasının kalkması durumunda rahat nefes alacaklarını söyleyen özel bir turizm servis şirketi yönetim kurulu başkanı Murat Yıldırım, Okul servislerinin bir çok sıkıntısının olduğunu belirterek, “Bizden çalıştığımız okullarda komisyon olarak 70, 100 ve 150 bin TL civarı para alıyorlar. Bu okullara verilen paralar aradan çekilirse iyi olur.” dedi.

Bu yıl servis ücretlerinde 5 TL’lik zam yaşandığını söyleyen Yıldırım, fiyatlarının normal olduğunu belirtti. Yıldırım, son olarak, “Bu yıl servis ücretleri 95 ile 100 TL arasındadır. Ailelerin, çocuklarını servisle göndermelerini tavsiye ederim. Çünkü bazı çocuklar okula gitmiyor, dışarılarda sigara içiyor. Madde bağımlıları ile geziyor. Bu da onlar için büyük sıkıntı oluyor. Ayrıca ailelerin ödeme yapması konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Aileden para alan çocuk şans oyunları oynuyor veya servis ücretini istediğimizden ailesine bahsetmiyor.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman/Hüseyin İçli – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.