banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Obama'ın tüm söylemler tam bir fiyasko çıktı..

Taha Dağlı, 2008’de Obama’nın başkanlıktaki rakibi olan Amerikalı senatör John Mccain'in, Obama'nın yalanlarını bir bir sıraladığı Almanya'daki konuşmasını yazdı;

Obama'nın Suriye yalanları
Suriyeli muhaliflere destek dedi, yalan çıktı. Kırmızı çizgi aşıldı, operasyon yapıyoruz dedi, yalan çıktı.
DAEŞ’le mücadele dedi, DAEŞ daha da güçlendi.
Esed’siz çözüm dedi, Rusya’yı Suriye’ye soktu.
Amerikalı senatör John Mccain, 2008’de Obama’nın başkanlıktaki rakibiydi.
Neo-con çizgisindedir, işgal yanlısıdır ama buradaki meselemiz Mccain’in siyasi görüşü ya da savunduğu politikalar değil.
Münih’teki Suriye konferansında bir konuşma yaptı. Obama’nın Suriye politikasını yerden yere vurdu.

Doğaldır, adam müdahaleci bir tip ve Obama’nın muhalifi.
Ama tüm bunları anlatırken, bugün Suriye’nin geldiği noktada Amerika’nın neler yaptığını ya da yapmadığını da dünya kamuoyunun gözüne soktu.
Bugüne kadar Suriye’de 5 yıldır akan kanın sorumlularını anlatırken hep Amerikan gerçeğine dikkat çektik. Evet Esed bir katil, İran, Hizbullah ve Ruslar da onunla birlikte katil. Onların hepsinin safı belli.

Peki ya Amerika’nın safı?
İşte siyasi kimliğini ya da fikirlerini tasvip edip etmemekte özgür olduğumuz John Mccain, Amerika’nın Suriye’yi nasıl bu hale getirdiğini anlattı.
John Mccain, Suriye’de olup bitenden Obama’yı sorumlu tuttu.
Çünkü Amerikan yönetiminin Suriye’deki kıvırmalarını tek tek örnekledi.
2011 Mart-Suriye’de ayaklanma başladı. Esed, halk ayaklanmasını silahla bastırmaya kalktı, katliamlar yaşandı.
2011’de Özgür Suriye Ordusu kuruldu, muhaliflerin siyasi kanadı oluşturuldu. İşte tam bu noktada Amerika, Suriye yalanlarına başladı.
Muhaliflere destek konusu tam bir palavra çıktı. Ne verilemez bir destekmiş bu. Yıllarca “arkanızdayız” diyerek Suriyeli muhalifleri oyalayıp, durdular.
2012’de Obama, “muhaliflere silah vereceğiz” dedi. Sonrasında bu sözü yerine getirmedi.

Türkiye’yi de Suriyeli muhalifler konusunda hep yalnız bıraktı.
Mccain Obama’nın muhaliflere destek yalanını şu sözlerle anlattı, “Obama önce Özgür Suriye Ordusunu silahlandıracağız dedi sonra vazgeçti”.
2013 Ağustos ayında Esed kimyasal silahlarla katliam yaptı. Obama, “kırmızı çizgi aşıldı, müdahale edeceğiz” dedi. Tam Suriye operasyonuna ramak kalmıştı ki, Obama Rusya ile anlaşarak, müdahaleyi rafa kaldırdı.
2013 Kasım ayında Obama, Suriye’deki kimyasal silahların BM tarafından toplatıldığını söyledi. Bu da yalan çıktı, Esed hala kimyasal saldırılara devam ediyor.
Mesela McCain Münih’teki konferansta Obama’nın müdahale planından vazgeçerken yaşadığı süreci anlattı,
“Başkan Obama beni Beyaz Saray’a davet etti ‘kimyasal silah kullandılar, kırmızı çizgiyi aştılar, Esed’in gücünü kırıp, Özgür Suriye Ordusu’nu güçlendireceğiz, çatışma alanındaki momentumu değiştireceğiz’ dedi. Yaklaşık bir hafta sonra ofisimde ABD’nin bunu yapmayacağını CNN’deki haberden öğrendim. Suudi uçakları havalanmaya hazır beklerken onlar da televizyonlardan öğrendi. Bu ABD’nin güvenilirliğini derinden sarstı ve hala bu güven bunalımını aşabilmiş değiliz”.
Daha bitmedi.
Obama’nın girişimleriyle 3 Cenevre toplantısı yapıldı. Biri 2012, diğeri 2014 sonuncusu da geçen ay. Hepsi fiyaskoyla sonuçlandı.
Obama yönetimi, Suriye’de muhaliflere destek vermezken ortaya çıkan DAEŞ terörü de işin cabası.
Ve son olarak 30 Eylül.
Rusya bu tarihte Suriye’yi bombalamaya başladı.
Putin, iki gün öncesinde Obama ile bir aradaydı. Obama, Rusların Suriye’deki DAEŞ karşıtı koalisyona katılacakları müjdesini verdi.
Bütün dünya biliyordu Rusya’nın teröristten kastı Esed karşıtı muhaliflerdi. Obama saf ayağıyla Rusların Suriye’ye girmesine alkış tuttu.
Zaten daha ilk gün Ruslar, Bayırbucak’taki Türkmenlere misket bombalarıyla saldırdı.
John Mccain, Rusları Suriye’ye sokan gücün Obama olduğunu söyledi ve “Rusya’nın ‘teröristleri’ vurmasına izin veriyor ki Rusya; siviller dâhil herkesi terörist olarak görüyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.