banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

O aileye yurt dışından el uzatıldı

Suriye’nin Halep kentinden savaştan kaçarak Şanlıurfa’ya yerleşen 7 kişilik aileye yardım eli uzatıldı. Daha önce “16 yaşındaki oğlunun haftalığıyla geçiniyorlar” başlığıyla haberleştirdiğimiz Suriyeli aileye, İsviçre’de ikamet eden hayırsever bir kadından ve merkezi Hollanda’da bulunan İHO-EBRAR'dan nakdi ve gıda yardımı geldi.

Yaklaşık altı ay önce savaştan dolayı Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan görme özürlü Ebu Muhammed ve ailesinin yaşadıkları mağduriyet haberleştirilmiş ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunulmuştu.

İsviçre'de ikamet eden Gizem adındaki hayırsever kadın, haberi okuduktan sonra Şanlıurfa’da yardım faaliyetlerinde bulunan Yardım Eli Derneği (YAR-DER) yetkililerine ulaşarak bu aileye aylık kira yardımında bulunmak istediğini bildirdi. YAR-DER yetkilileri ise bu konuda aracı olacaklarını dile getirerek bu hassasiyetinden dolayı kadına teşekkür etti.

Mağdur aileye ilk kira yardımı gönderilirken, merkezi Hollanda’da bulunan İHO-EBRAR da aileye gıda paketi yardımında bulundu.

Gıda ve nakdi yardımı alan Suriyeli ailenin mutlu oldukları görülürken, Suriyeli Ebu Muhammed, kendilerine yardımda bulunan, yardıma vesile olan ve yardımı ulaştıran herkese teşekkür ederek, hayır duasında bulundu.

Yapılan yardım hakkında bilgi veren YAR-DER Şanlıurfa Şubesi Başkanı ve İHO-EERAR Temsilcisi Mahmut Çelik, “Avrupa’nın İsviçre kentinde yaşayan Gizem ablamızın İLKHA’da Suriyeli ailenin haberini okumuş. Daha sonra yardım etmek için bize ulaştı. İsviçre’den göndermiş olduğu 300 TL’yi teslim ettik. Gizem ablamız, telefonla yaptığımız görüşmede Suriyeli aileye her ay kira parası göndereceğini söyledi.” dedi.

Bu aile gibi yüzlerce mağdur ailenin olduğunu söyleyen Çelik, hayırseverlere çağrıda bulunarak şöyle konuştu:

“Bunlar gibi yüzlerce Suriyeli mağdur ailemiz vardır. Bu gibi hayır sahipleri el uzatırsa, bizler de daha iyi şeyler yapamaya çalışacağız. Gerek nakdi olsun, gerek gıda olsun bize yardım ulaşırsa biz onların gönüllü elemanları olarak yardımcı olacağız. Çünkü 5 yıldır buradaki Suriyeli kardeşlerimizle iç içeyiz. Yardımlarımız oluyor. Şanlıurfa merkezde 600 bin Suriyeli muhacir yaşıyor. Burada perişan bir haldeler. Bizler de bu muhacirlere elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Tüm hayırseverleri de bu yardıma ortak olmaya çağırıyoruz. Gelip görsünler hatta isterlerse beraber gidip mağdur aileleri görebiliriz. Dilerlerse yardımlarını kendi elleriyle teslim edebilirler. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.” (Ramazan Casuk - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.