banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Nijerya ordusundan katliam

Nijerya ordusunun Nijerya İslami Hareketi Lideri Şeyh ibrahim Zakzaki’nin evine düzenlediği saldırıda 15 Müslümanın katledildiği ve 30’u aşkın da yaralının olduğu bildirildi. Yapılan kanlı saldırıda Şeyh Zakzaki’nin bir çocuğunun da katledilenler arasında olduğu belirtildi.

Nijerya ordu birlikleri tarafından Şeyh İbrahim Zakzaki’nin evine yapılan saldırıda, Zekzaki’nin gözaltına alındığı belirtilirken hareketin önde gelen isimlerinden Şeyh Mahmud Muhammed Turi, Dr. Mustafa Said, İbrahim Osman ve Cemi Galima’nın ise katledildiği öğrenildi.

Aynı saldırıda Şeyh Zakzaki’nin oğlu Seyyid Ali ve eşi Zeyneb İbrahim’de hayatını kaybettiği iddia edilirken Şeyh Zakzaki’nin akıbeti konusunda ise net bir bilgi yok.

Hatırlanacağı üzere Şeyh Zakzaki’nin oğullarından üçü Temmuz 2014 yılında Nijeryalı Ordusu tarafından benzer bir saldırıda katledilmişti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.