banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Nihat Çiftçi, Büyükşehir Meclisinden Seçildi

 Celalettin Güvenç'in istifası ile boşalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için daha önce AK Parti Genel Merkezinde yapılan istişareler sonucunda Av. Nihat Çiftç'nin aday olması konusunda mutabakat sağlanmıştı. bugün yapılan  Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yapılan oylamada 82 Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin 61 oyunu alarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

Nihat Çiftçi'ye rakip olarak çıkan HDP'li Emrullah Cin ise 18 oy aldı.

Bugün Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin seçimiyle göreve gelen Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere kadar sürdürecek.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde teşekkür konuşması yapan Başkan Nihat Çiftçi, bir demokrasi şöleni yaşadıklarını söyledi.

Kendisine oy veren ve vermeyen herkese teşekkür eden Başkan Çiftçi, tüm siyasi partilere ortak yaklaşacağını ifade etti.

Tek amaçlarının Şanlıurfa'ya hizmet olduğunun altını çizen Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bizleri bugünde yalnız bırakmayan ve buraya gelerek oy kullanan bütün meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Demokrasinin güzel bir örneğini icra ettik. Şahsıma oy vererek başkanlığa laik gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma ve Şanlıurfalı vatandaşlara şükranlarımı sunarım. Görevim süresince Şanlıurfa'ya hizmet eden Sayın Celalettin Güvenç'e de hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Önümüzde ki 3.5 yıl süreyi en ideal şekilde kullanarak Şanlıurfa'mıza hizmetin en iyisini sunmaya çalışacağız. Şanlıurfa hizmetin en iyisini hak ediyor. Hiçbir din, dil, ırk, parti ayırımı yapmadan herkese eşit mesafede davranarak hizmet edeceğiz."
Oylamada HDP adına Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve 18 oy alan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ise demokrasiye her zaman saygı duyduklarını bugünde bunlardan birini yaşadıklarını söyledi.

Yeni seçilen Nihat Çiftçi'ye Şanlıurfa'ya hizmet yolunda destek vereceklerini kaydeden Cin, seçim sonucunun herkese hayırlı olmasını diledi.

Ardından Meclise gelerek teşekkür konuşması yapan Celalettin Güvenç ise 4 yıl Şanlıurfa'ya hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Şanlıurfa'yı ikinci vatanı olarak gördüğünün altını çizen Güvenç, zorlu görevde tüm Şanlıurfalıların Başkan Nihat Çiftçi'ye destek olması gerektiğini ifade etti.,


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.