banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

NATO'dan Türkiye'ye hava desteği

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifak ülkelerinin Türkiye'nin Suriye sınırında hava savunmasını güçlendirmek için hazırlanan plan üzerinde anlaştığını söyledi.

Reuters Haber Ajansı’na açıklamada bulunan Stoltenberg, “Bölgedeki değişken durumu göz önüne alarak Türkiye için düşünülen güvenlik tedbirleri paketi üzerinde anlaşmaya vardık.” dedi. Anlaşma kapsamında Türkiye'nin hava sahasını korumak üzere AWACS casus uçaklarının gönderilmesi ve Akdeniz'e NATO gemilerinin konuşlandırılması öngörülüyor.

Stoltenberg alınan kararı, “Bu bize daha fazla farkındalık, daha fazla şeffaflık, tahmin edebilme sağlayacak, ayrıca bölgedeki durumun istikrar kazanmasına katkı sunacak ve gerilimi düşürecek.” sözleriyle yorumladı.

Türkiye'ye ikili düzeyde katkıda bulunacak ülkeler arasında Fransa, İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Hollanda, Danimarka, Kanada ve Portekiz gibi ülkelerin olduğu belirtiliyor.

Kimi askeri uzmanlar ise NATO’nun 24 Kasım'da yaşandığı gibi bir başka Rus savaş uçağının düşürülmesinin önüne geçmek amacıyla bu kararı aldığını belirtirken,   NATO yetkilileri Türkiye'ye yapacağı askeri sevkiyat kararının önceden alındığını, düşürülen Rus uçağıyla ilgisi olmadığına vurgu yapıyor. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.