banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik Türkiye

NATO Genel Sekreterinden Türkiye'ye destek açıklaması

Brüksel'de gerçekleştirilen NATO üyesi ülkelerin Savunma Bakanları toplantısının ardından açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Birliklerimizi 48 saatte konuşlandırabiliriz. Müttefiklerinin NATO'ya güvenmesi gerekiyor." dedi.

NATO'un müttefiklerini savunmaya hazır olduğunu ifade eden Stoltenberg, Türkiye'de NATO'nun birliklerini hazırlık seviyesine çektiklerini ve NATO sınırının güneyine ya da doğusuna asker konuşlandırabileceklerini söyledi.

NATO'nun asıl sorumluluğunun, tüm müttefikleri korumak olduğunu belirten Stoltenberg, "Türkiye'ye yüzde 100 güvenlik garantisi veriyoruz. Patriotların gönderilmesi için istişarelerimiz sürüyor. NATO'daki yanıt gücünü arttırmaya çalışıyoruz, NATO'nun yaptığı her şey savunma amaçlıdır, orantılıdır. Ama daha saldırgan bir Rusya gördüğümüzde NATO'nun yanıt vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.