banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Myanmar'daki katliama Urfa'dan tepki

Budistlerin yaptıkları zulümlere sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden Metin Çadırcı adlı vatandaş; “İslamiyette tüm Müslümanlar kardeştir ayetine binaen dünyanın neresinde bir Müslüman varsa kardeş olarak kabul ederiz. Asya’nın yetim evlatları olan Myanmarlı kardeşlerimiz Budistler tarafından öldürülüp, katlediliyorlar. Şanlıurfalı olarak sıcak yaz ayında oruç tutmanın zorluklarını yaşarken, orada ateşe atılarak katledilen kardeşlerimiz var. STK’larımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

 

MYANMAR’DA YAŞANANLAR

Bangladeş’e sığınan bir mülteci; “Myanmar'da sakallı kişilerin görüldüğü yerde dövüldüğünü ve kadınların tecavüz sonrası öldürülüyorlar. Önde gelen din alimlerine baskı yapıyorlar ve öldürmeye çalışıyorlar. İnsanlar artık yemek bulamadıkları için ağaçları ve yeşillikleri yiyerek hayatta kalmaya çalışıyor. Şanslı olanlarsa kaçarak Bangladeş'e ulaşmaya çalışıyor ama onların da birçoğu yolda hayatını kaybediyor. Özellikle Müslümanları tamamiyle yok etme amacına yönelik çalışıyorlar. Bu eziyetleri bölgede yaşayan Budistler, hükümetin istihbarat elemanları ve polisler yapıyor" dedi.

 

MYANMAR NERESİ?

Myanmar, Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş ve Tayland arasında yer alan ülke.

www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.